субота, 12. фебруар 2011.

Nađi vizuelno slične slike - Google Similar Images


Google Similar Images – odličan je Google servis, za sve koji često traže slike na Internetu. Pomoću njega je omogućena pretraga slika po vizuelnoj sličnosti. Šta time dobijate?
Ako vam je potrebno da kupite neku sliku, ne morate je specijalno naručivati. Možda je neki fotograf već napravio takvu sliku. Dovoljno je da pregledate slike, pronađete odgovarajuću i odmah možete stupiti u kontakt sa vlasnikom.
.
U liniju za pretragu slika upisujete pojam – ja sam upisala VRGANJ. Kad se pojave slike, navođenjem miša na sliku, slika se „proširi“ i ispod vidite naziv slike, veličinu, kome pripada, a tu je i opcija SLIČNO.
.
Evo kakvu lepotu sam dobila na upit VRGANJ - slika vrganja, koju je postavila firma Varošanka, koja se bavi prikupljanjem i preradom pečuraka (gljive su u travi, sa grančicama okolo):
Kliknula sam na slično i pojavile su se slične slike (pečurke u travi sa malo granja ili lišća okolo). Naravno, servis nije savršen, pa uz fotografije koje ste tražili, uleti i poneka koja tu ne spada (crvene pečurke na slici ispod). Ipak, većina fotografija odgovara upitu, a imate priliku i da se divite umešnosti raznih fotografa:


Google Similar Images





0 коментара :

Постави коментар