недеља, 17. април 2011.

Box.net - deljenje datoteka


Box.net – oblačni servis za deljenje i zajednički rad sa datotekama. Servis se stalno usavršava i ima dosta zgodnih funkcija. Ume da sinhronizuje direktorijume na radnoj površini sa onima u online nalogu – za sada je to dostupno samo za platne naloge.
Postoji više nivoa korišćenja. Platni nalozi daju više mogućnosti, ali i besplatni (Lite) imaju velike mogućnosti.

Prvo je potrebno registrovati se. Onda će vam se otkriti niz mogućnosti: možete praviti neograničen broj direktorijuma i propisivati oznake (tagove) i za datoteke i za direktorijume, deliti fotografije sa prijateljima, postoje mnogobrojni elementi društvenih mreža, imate dostup sa mobilnog, a ako ste programer, možete napraviti i dodatak za box.net.
Besplatno, vrlo velikodušno, daju 5Gb mesta, a najveća datoteka može biti 25Mb.
.
Servis je pogodan i za individualno korišćenje i za potrebe biznisa.
Odlična stvar kod ovog sajta je, što može da integriše zadatke sa Google Calendar-om. Tako je omogućeno da se postavi datum do koga zadatak treba da bude ispunjen. To je veoma zgodno za zajednički rad sa kolegama, a vođa projekta će dobijati izveštaje preko e-mail. Osim toga, zadaci sa rokom su označeni crvenom bojom. Ako se nalog sinhronizuje sa Google Apps, automatski će biti izvršena i sinhronizacija sa Google Calendar.
Željeni dokument možete publikovati na svom sajtu ili obezbediti ka njemu selektivni pristup sa različitim stepenima dostupa: samo pregledanje, komentarisanje, uređivanje. To je idealno rešenje da se upoznaju saradnici ili klijenti sa nekim dokumentima, prezentacijama ili šemama.
Servis ima vidžete, koji omogućuju deljenje datoteka sa drugim korisnicima. Tu su socijalni dodaci, mikroblog, wiki,... tako da je Box.net jedna vrsta virtuelnog ofisa, pomoću koga se može jednostavano voditi biznis.

0 коментара :

Постави коментар