среда, 15. јун 2011.

FlipSnack – elektronske knjige

flipsnack
Knjige se sve više prebacuju u digitalne formate i zbog toga se pojavljuje i sve veći broj programa i servisa za čitanje i organizaciju elektronskih knjiga. 
FlipSnack je jedan od takvih, besplatnih servisa. Pomoću njega se može lako i brzo napraviti elektronska knjiga, a zatim se može publikovati. Publikovanje se odvija uz pomoć čarobnjaka i ne oduzima mnogo vremena.

elektronske knjige
Postupak je sledeći: prvo se registrujte. Možete to uraditi pomoću naloga na Facebook, Google, Twitter ili možete napraviti novi nalog.

Zatim upišite naziv knjige i počnite da učitavate dokument iz koga ćete napraviti knjigu. Servis prihvata datoteke u formatu PDF do 500 stranica. Posle toga počinje obrada dokumenta i u liniji se vidi kako napreduje proces obrade. U zavisnosti od složenosti materijala, to može da potraje neko vreme. Klikom na dugme Next prelazite na sledeću etapu.
.
Tu možete napraviti podešavanja spoljašnjeg izgleda vaše knjige. Možete birati između nekoliko šablona i sve malo doterati po svojoj želji:
šabloni
Pošto podesite sve onako kako želite, ostaje samo da kliknete na Finish i onda da vidite kako izgleda vaša knjiga. Knjiga ima korice i možete je listati, kao i pravu knjigu, a imate i dugmad za navigaciju po knjizi.
navigacija
FlipSnack servis čuva sve knjige. Vi dobijate direktnu vezu, koju možete deliti dalje svojim poznanicima, kao i kod za postavljanje knjige na svoj sajt. Jedina mana besplatne verzije je što sadrži vodeni znak servisa na stranicama knjige. Ako želite da ga odatle udaljite, morate preći na platnu verziju.
.

0 коментара :

Постави коментар