понедељак, 12. септембар 2011.

Gadžet: Privlačenje pažnje čitalaca - “Slučajni članci”

slučajni članci
Slučajni članci, LinkWithin, 2leep,... sve su to različiti vidžeti za privlačenje pažnje čitalaca i olakšavanje navigacije u blogu.
.
Svaki vlasnik bloga se trudi da svojim čitaocima omogući što bolji i što lakši pregled. Blogovi imaju bočne trake (obično jednu ili dve) u kojima se ređaju različiti vidžeti (gadžeti). Neke od njih predlaže sam Blogger, a neke vlasnici dodaju koristeći druge servise.

.
U članku: „Vidžet slučajnih postova“ pisala sam o jednom korisnom vidžetu za bočnu traku. 
.
I među Blogger-ovim dodacima postoji sličan vidžet (Random Posts). 
On pokazuje zadati broj veza i slika (svaki put novih) i služi da čitaocima ponudi još neke članke iz bloga. Prednost tog gadžeta je njegova dinamičnost, tj. u njemu se stalno smenjuju mini-ilustracije i naslovi, pa čitalac pri svakoj poseti vidi nove članke.
.
Postavljanje i podešavanje tog gadžeta je veoma lako. Ako hoćete da ga dodate u svoj blog, kliknite na OVU VEZU.
.
Otvoriće se prozor za dodavanje gadžeta. Izaberite blog i kliknite na vezu: „Konfiguriši gadžet“. Možete ga podesiti po svojoj želji, ili jednostavno prepisati podešavanja sa slike ispod:
.
gadžet slučajni članci
.
Ispod opcija koje zadajete, imate prikaz kako će gadžet izgledati u blogu, a ako vam se ne bude dopalo kako izgleda, uvek se možete vratiti i izvršiti promenu parametara u gadžetu.
.
Sačuvajte podešavanja, a zatim prevucite gadžet na željeno mesto u bočnoj traci i sačuvajte novi raspored elemenata u vašem blogu.
U ovom blogu gadžet je trenutno sa desne strane u bočnoj traci, pod nazivom: „Interesantno u blogu“.
.
A kako vi svojim čitaocima skrećete pažnju na druge članke u blogu?
.

4 коментара :

Анониман је рекао...

Ovo je super ali dešava mi se da ovaj vidžet kao i vidžet čitaoci se ne otvori svaki put, tj. više su zatvoreni nego što se otvaraju. Da li možda znaš u čemu je problem. Hvala ti unapred.

Snelle је рекао...

Ne znam, nisam imala takav problem.

Анониман је рекао...

Sjajno, i radi super. Sada se pojavljuju i neki novi postovi na ovu temu, ali ti si uvek nekako prva i imam utisak da te svi ostali prate, prosto i jednostavno, ideš korak ispred svih ostalih.

Snelle је рекао...

Hvala ti, možda malo više čitam, pa svašta pročitam:)

Постави коментар