среда, 30. јануар 2013.

Лечење рачунара - Dr. web cureit


Dr web cureit
Dr. web cureit је антивирус за проверу и лечење рачунара и бесплатан је за некомерцијалну употребу. То је један од програма, које сигурно треба да имате у свом рачунару. Једноставан је и ефикасан. После свих других, бесплатних програма за проверу рачунара, увек остане по нека сумњива датотека. После Dr.Web, таквих датотека у рачунару више нема.

Doctor web cureit има своје почетке још давне 1991 године, када га је руски програмер, Игор Данилов, пустио у свет.

Од тада, па до данас, уз стално усавршавање, овај програм је успео да се одржи на самом врху, у прилично великој конкуренцији. Поред своје ефикасности, Dr.Web привлачи кориснике и својом једноставношћу и лаким коришћењем. 

Сајт програма постоји на више језика, и у горњем десном углу можете одабрати онај, који вама одговара:

dr.web

Програм је у преносној варијанти и не треба га инсталирати, већ само преузети и покренути. При преузимању, треба га сачувати на инсталационом диску (диск С) и одатле покренути. За бесплатно коришћење, једини услов је да дозволите програму слање извештаја о вашим вирусима.

Програм се покреће и на зараженим рачунарима и неће доћи у конфликт са антивирус програмом, који је инсталиран у рачунару. При покретању (дуплим кликом на икону програма), Dr.Web вас упозорава да ће радити у сигурном моду, а то значи да ће затамнити ваш екран док проверава датотеке и ви нећете моћи ништа да радите.

Dr.Web детаљно прегледа све датотеке у вашем рачунару и за то му треба прилично времена (буквално 2h), па га укључите када намеравате да правите дужу паузу. Кад он заврши, сигурно ћете се изненадити шта је све промакло вашем антивирус програму.
Сучеље Dr.Web је веома једноставно. Да бисте покренули процедуру провере, треба само да кликнете на дугме Начать проверку (StartScanning). 

почетак провере

Док траје провера, видећете прозор у коме се бележе резултати прегледања датотека и можете видети како  процедура напредује:

напредовање процеса

Кад програм заврши преглед и издвоји вирусе, једино треба да кликнете на дугме за уклањање вируса. И то је све! Dr.Web је излечио ваш рачунар и можете безбрижно наставити свој рад.

О начинима чишћења рачунара од непотребних и застарелих датотека можете погледати и у овом видеу.
.

1 коментара :

Zoran Mihailo Pisković је рекао...

Odlican program. Ima i srpski jezik u meniju...S postovanjem,

Постави коментар