четвртак, 10. октобар 2013.

FaceBook страница пројекта

FaceBook страница пројекта
Поред личних налога и страница, на FaceBook-у се могу правити и странице за блог/сајт, компанију, пројекат, бренд, удружење,...

Кад су у питању лични налози, њих можете затворити за јавност и омогућити видљивост само својим пријатељима. Наравно, то није погодна ситуација за рекламирање пројекта и због тога се за пројекат посебно прави страница, која није везана са личним налогом.

Приказаћу прављење странице на примеру овог блога. Кад уђете на страницу facebook.com, видећете образац за регистрацију личног налога. Испод тог обрасца, налази се веза "Направи страну". Кликните на њу:

направи страну

На следећој страници, ако правите страницу за блог/сајт (бренд), треба да изаберете опцију "Робна марка или производ":

робна марка или производ

Затим, изаберите категорију "Интернет страница", испод тога, упишите назив ваше странице или адресу блога/сајта, штиклирајте кућицу "Сагласан сам са FaceBook" и кликните на дугме "Почни":

интернет страница

На следећој страници, видећете образац за прављење налога. Ако не желите страницу да вежете за лични налог, изаберите другу опцију: "Create a new business account":

бизнис опција

Затим, унесите податке: адресу е-поште, лозинку, упишите слова са слике и штиклирајте кућицу за прихватање услова, а затим кликните на дугме "Региструј се сада":

региструј

Послаће вам писмо (на е-адресу коју сте навели). Потражите га у пошти и кликните у њему на линк за активацију. Отвориће се страница, на којој треба да креирате профил. У првом кораку можете да задате кратак опис свог бренда (блога/сајта). Следећи корак је да додате слику из свог рачунара или са друге веб странице. То може бити логотип, слика карактеристичног производа, ваша слика - ако стварате лични бренд,...

Наредне кораке можете да прескочите. Ваша страница је направљена и приказаће вам се „Администраторска табла“, преко које прво треба у страницу да додате 1-2 статуса. Нпр. у поље за писање можете залепити адресу неког чланка из блога/сајта и појавиће се назив чланка и слика (cлику можете бирати преко стрелица лево-десно).

Пошто сте додали неки статус, време је да се побринете за URL адресу ваше странице. Она је сада нејасна и у њој се налази гомила неких бројева.

Преко дугмета „Измени страницу“, изаберите опцију „Уреди подешавања“. На новој страници, изаберите опцију „Информације странице“. У списку опција, видећете опцију „Адреса странице“ – кликните на њену опцију „Измени“:

адреса странице

После тога, кликните на везу: „Направи веб-адресу за ову страницу“. Појавиће се нова страница, са захтевом за верификацију налога. Кликните на дугме „Настави“:

направи веб-адресу

Тражиће прво да унесете своју лозинку, а затим број мобилног, да би вам послали специјални код за наставак. Урадите то, а затим унесите добијени код у предвиђено поље. После тога, појавиће се искачући прозор, у коме треба да обратите пажњу на опцију, која ће омогућити видљивост вашег телефона. Ако не желите да га делите, изаберите опцију као на слици испод (Only Me):

видљивост телефона

Вратите се на своју Фејсбук страницу и поново пређите пут, описан изнад: преко дугмета „Измени страницу“, изаберите опцију „Уреди подешавања“. На новој страници, изаберите опцију „Информације странице“. У списку опција, видећете опцију „Адреса странице“ – кликните на њену опцију „Измени“, а затим на везу: „Направи веб-адресу за ову страницу“. 

Појавиће се нова страница, а уместо захтева за верификацију странице, видећете два поља. У првом пољу стоји Име странице, а у друго поље унестите оно, што ће стајати у адреси ваше странице, после косе црте (facebook.com/назив.странице):

назив странице

Ако је назив доступан, појавиће се прозор, са неколико обавештења. Ако кликнете да потврдите, појавиће се мали искачући прозор, у коме је обавештење да сада можете своје фанове упућивати на новонаправљену адресу.

После тога, вратите се на своју страницу, тј. на Администраторску таблу. Ако погледате у адресну линију у прегледачу, видећете да је сада адреса ваше странице „facebook.com/назив.странице“. Завршили сте основна подешавања странице свог бренда и сада остаје само да додајете интересантан садржај, на који ћете упућивати своје фанове и рекламирати свој бренд.
.

0 коментара :

Постави коментар