недеља, 10. новембар 2013.

Picture In Picture: prikaz sajta u iskačućem panelu

picture-in-picture
U pregledaču Chrome postoji mogućnost prikaza sajta u zasebnom, iskačućem panelu, koji se nalazi iznad ostalih prozora, uz pomoć dodatka Picture In Picture Viewer.

Takav način prikaza ponekad može biti mnogo povoljniji nego prikaz u zasebnim karticama ili prikaz na polovini ekrana, o čemu možete pogledati u postu: Dodaci za Chrome: Tab Scissors.

Funkcija je još u eksperimentalnoj fazi, ali već je podrazumevano uključena u programerskim i  canary kanalima.

Da biste uključili ovu funkciju, u svom pregledaču Chrome uđite na adresu chrome://flags, nađite odgovarajući odeljak i za opciju „Omogući table“, kliknite na vezu „Omogući“:


omogući panele (table)

Zatim, potrebno je da instalirate dodatak, koji omogućuje da se bilo koji sajt jednim klikom otvori u zasebnom panelu (prozoru). Dodatak se nalazi u Chrome veb-prodavnici i zove se Picture In Picture Viewer.

U zavisnosti od toga kako vam je podešen Windows, možda ćete morati, osim ponovnog pokretanja pregledača Chrome, ponovo da pokrenete i operativni sistem, da bi ova funkcija proradila.

Posle toga, kad kliknete na ikonu dodatka, tekuća stranica će se otvoriti u iskačućem prozoru, koji se nalazi iznad svih drugih prozora (možete otvarati i zatvarati kartice i stranice, a taj prozor će uvek biti iznad svih drugih). 

Iskačući prozor se podrazumevano postavlja u donji desni ugao. Npr. čitajte Blog Snelle i slušajte muziku sa YouTube:

BlogSnelle i YouTube
.

0 коментара :

Постави коментар