недеља, 21. септембар 2014.

Пословне могућности и финансије за иновације

Sk


Листајући веб странице, наиђох на неке интересантне, потенцијалне, пословне могућности, па ћу их у овом посту поделити са вама.


1. Предлози сарадње са руским фирмама

На сајту Трговинско-индустријске коморе РФ, неке руске компаније су изложиле свој предлог сарадње са нашим компанијама. Списак није мали, прегледајте га, можда пронађете неку добру могућност за себе или своју фирму.

2. Подршка фонда "Веб иновације" за иноваторе

На сајту Трговинско-индустријске коморе РФ налази се и предлог фонда "Веб иновације". Ако имате добре замисли у области телекомуникација, космоса, биомедицине, енергетске ефикасности, информационих, компјутерских или нуклеарних технологија, можете са својим пројектом конкурисати за подршку фонда "Веб иновације". Осим финансијске подршке, фонд обећава и сваку другу подршку, на путу реализације ваше идеје.

Фонд "Веб иновације" је основала једна од московских банака. Фонд се бави усмеравањем инвестиција у високотехнолошке пројекте иновационо технолошког центра Сколково.

Сколково

Сколоково је нови технолошки парк, недалеко од Москве, у селу Сколково. Његова изградња је започела 2010 године, а његов завршетак је предвиђен за 2020 годину. Када парк буде потпуно завршен, у њему ће радити 25 000 људи, углавном високо образованих и наклоњених науци. У до сада изграђеним објектима, своје радне просторе имају Академија наука РФ, Отворени универзитет Сколково и још око 40 познатих високотехнолошких компанија из целог света.

Мада је насеље још у изградњи, завршена је саобраћајница, која спаја Сколково са Москвом, па се у већ изграђеним објектима рад одвија без тешкоћа и људи брзо стижу на посао.

насеље Сколково

У насељу се у току целе године одвијају различити скупови и обуке. Неке проводи Академија наука РФ, неке Отворени универзитет Сколково, а неке компаније, чији научници и сарадници већ раде у технолошком парку. О томе на Интернету постоји велики број информација. Потражите, можда нека од тих информација буде значајна за вас.

Желим вам успех у проналажењу повољних прилика за себе. Ако будете искористили неку од информација, које сам овде навела, било би лепо да нам оставите пар реченица о свом искуству у коментарима испод :)

технопарк Сколково

.

0 коментара :

Постави коментар