субота, 29. новембар 2014.

Успешни увек траже могућности!

пресуда на успех
Мудрост: "свака ситуација у нашем животу је, у том тренутку, најбоља полазна тачка до нашег успеха" - није баш лако сварити и усвојити. Када нам се дешава нешто лоше, ретко смо спремни да се сложимо са наведеном мудрошћу и склони смо да просто клизнемо у лоше расположење, да кривимо неког другог за оно што се дешава, да једноставно одбијемо да прихватимо одговорност за сопствени живот.


Многи умни људи тврде да је добро расположење, једна од најважнијих ствари, коју можемо поклонити сами себи. То је наше природно стање и треба да се трудимо да га увек одржавамо, без обзира на околности. Ако у томе успемо, разна врата ће нам се отворити сама од себе... Постоји много прича, које поткрепљују такве тврдње. Допала ми се прича о "Домару", коју сам недавно прочитала на некој веб страници и поделићу је са вама. (Нека се јунак приче, зове Лока.)

Лока је тражио посао. Дошао је на разговор у компанију Microsoft, која је тражила домара. После разговора са њим, надлежни менаџер компаније је закључио да је он одговарајући кандидат и замолио га је, да им остави своју е-адресу, да би му послали обавештење, када да дође на посао.

Лока је одговорио да нема е-адресу и да не поседује рачунар. Менаџер је био запањен. Рекао му је да у том случају не може радити у Microsoft-у - он чак виртуелно и не постоји! Разочаран што је у пар минута и добио и изгубио посао, Лока је изашао напоље. Претурио је по својим џеповима. Ту је пронашао сво своје богатство - 15 долара. Видевши новац у својим рукама, одлучио је да избаци из главе управо завршену епизоду и да се оријентише на мисао: шта би он могао да уради са тим новцем.

добро расположење и одушевљење

Размишљајући о разним идејама, после пар минута је наишао на распродају дивних, сочних јабука. Купио је јабуке за сав свој новац и кренуо да их продаје у нешто удаљенијем кварту, од врата, до врата. Тај дан је успео да умножи свој капитал 3 пута. Наставио је своју трговину и у наредном периоду. После пола године трговине са различитим робама, купио је ауто. После годину дана, купио је мањи камион и отворио прву продавницу. После три године, био је власник пар продавница, а после пет година, власник читавог ланца самоуслуга.

Постао је имућан, па је био ред и да купи неко осигурање. Агент осигурања се детаљно упознао са његовом ситуацијом. После разоговора, затражио је од њега адресу е-поште, да би му послао неколико понуда. Лока је одговорио да он нема е-адресу. Агент се веома изненадио и рекао му: "Замислите само шта бисте до сада били, да сте имали и е-адресу!" Лока је одговорио: "Да сам имао е-адресу, ја бих сада био домар у Microsoft-у."

Надам се да ће вам ова прича увек пасти на памет, када доспете у неповољну ситуацију, да ће вам помоћи да се негативних осећања отарасите у веома кратком року, и да се брзо оријентишете на могућности, које су ту, око вас, и чекају да им уделите пажњу. Постаните успешни, увек тражите могућности!

.

2 коментара :

Zoran Mihailo Pisković је рекао...

Вишедимензионални приступ животним могућностима.....

Одличан приказ догађаја....С поштовањем,

autokrediti је рекао...

Inspirativna priča

Постави коментар