субота, 28. март 2015.

Dodaci za Chrome: Better Search — bolja pretraga

Better Search
Google nam je vrlo koristan pomoćnik, kada nešto želimo da pronađemo. Better Search je dodatak za Chrome, koji omogućuje da Google pretraga postane još bolja i funkcionalnija.

Better Search pomaže u dva smera: poboljšava već postojeće mogućnosti pretraživača i nudi još ceo niz svojih funkcija. Pošto instalirate dodatak, na stranici sa rezultatima pretrage, videćete neke nove elemente. Ima ih nekoliko:
bolja pretraga pomoću Better Search
1) Pored svakog sajta vidi se njegov favikon (ikona), a kada pokazivačem miša stanete na tu ikonu ili na bilo koji link, pojavljuje se još nekoliko specijalnih alatki:
  • zvezdica – klikom dodajete sajt u obeleživače dodatka Better Search i taj sajt se pomera na sam vrh stranice
  • štikla – označavate sajt kao veoma vredan
  • dopada/ne dopada – iskazujete svoj odnos
  • korpa – sakrij nekorisne rezultate (te stranice se više neće pojavljivati u vašoj pretrazi)
  • blokiraj – blokira, ne samo određenu stranicu, već i ceo sajt
  • Click here to preview result – kliknuvši na taj link, možete da pregledate sadržaj stranice u iskačućem prozoru, što je zgodno za brz pregled rezultata pretrage.
2) Dugme za dodavanje beležaka. Možete da ih zalepite uz bilo koji red u pretrazi i da za sebe ostavite komentar ili neke svoje ideje i misli.

3) Dugmad za pretragu pomoću drugih pretraživača.

4) Specijalno dugme, pomoću koga brzo možete da dodate stranicu pretrage u izabrano (ne u obeleživače pregledača, već u skladište u Better Search). Tamo se čuvaju i vaše beleške, kao i označeni rezultati i možete ih pregledati i koristiti. Radi lakše organizacije elemenata, možete koristiti sistem oznaka.

5) Pomoću datih slova možete brzo filtrirati rezultate prema vremenu (sat (H), dan (D), nedelja (W), mesec (M), godina(Y)).

6) Rezultati pretrage po vašim obeleživačima.

7) Spisak poslednjih rezultata pretrage.

Dodatak pruža veliki broj poboljšanja u pretrazi i može da bude vrlo koristan ljudima, koji čestо nešto traže na Google (naučnici, studenti, novinari,...).

.

0 коментара :

Постави коментар