Znate li koja je razlika između margarina i maslaca?
Kalorije: imaju približno istu kalorijsku vrednost.
.
MASLAC
Maslac je nešto bogatiji zasićenim masnoćama u odnosu na margarin.
.
Jedenje maslaca povećava apsorpciju mnogih drugih hranljivih materija iz hrane.
.
Maslac ima mnogo hranljivih materija koje su nama potrebne, dok ih margarin ima veoma malo!
.
Maslac je mnogo ukusniji od margarina i može da poboljša ukus druge hrane.
.
Maslac se koristi vekovima, a margarin je u upotrebi relativno od skoro.
MARGARIN
Ima dosta masnih kiselina.
.
Značajno povećava rizik od pojave kardiovaskularnih obolenja.
.
Povećava ukupan holesterol, smanjuje onaj dobar i povećava loš.
.
Značajno povećava rizik od pojave onkoloških bolesti.
.
Smanjuje kvalitet majčinog mleka.
.
Smanjuje imunitet i imuni odgovor organizma.
.
Smanjuje proizvodnju insulina.
.
I...VRLO INTERESANTNO: margarin je samo JEDAN MOLEKUL UDALjEN OD PLASTIKE...
.
Da li je nabrojano dovoljno za izbegavanje margarina?
.
Napravite sami eksperiment:
Kupite margarin i ostavite ga otvorenog u garaži ili na nekom drugom senovitom mestu. Posle par dana možete primetiti sledeće:
NI JEDNA muva neće ni prići margarinu(to je već vrlo rečito),
margarin se neće pokvariti ni promeniti miris, a to je zato jer nema hranljive vrednosti. I neće se na njemu pojaviti ništa: gljivice, plesan, ... ni oni neće tu naći podlogu da se nastane.
.
A zašto? Pa, zato što je margarin gotovo plastika!
.
Da li bi vi rastopili plastičnu posudu i namazali je na svoj hleb?
.
A margarin?!
.
1 коментара :
Maslac :)
Постави коментар