недеља, 10. јул 2011.

Google+: pretraga

Pronalaženje ljudi: 
za pronalaženje ljudi u G+, koristi se traka za pretragu na vrhu prozora. Mogu se pronaći drugi korisnici G+ i pogledati njihovi profili.
Dok upisujete upit, pojavljuje se spisak mogućih pogodaka. Ako ne možete da pronađete osobu u G+, kliknite na Enter i sistem će izvršiti pretragu po profilima Google.
.
Iako Google ima najveći pretraživač, njihova beba je još u pelenama:) i nije još ostavarena pretraga po postovima. Ako ne želite da čekate da to omoguće, možete podesiti vaš Chrome da to radi. U adresnu liniju vašeg Chrome upišite ovu adresu: chrome://settings/searchEngines
.
Pojaviće se prozor sa pretraživačima. Proklizajte na kraj prozora i videćete tri polja: Dodaj novi pretraživač, Ključna reč i URLadresa. Treba u ta polja da upišete sledeće izraze za svaku od pretraga:
.
Pretraga postova:
•U prvoj koloni: G+ Posts 
•U drugoj koloni: gpost
•U trećoj koloni: {google:baseURL}search?q=site:plus.google.com inurl:posts/* %s
.
Pretraga profila:
•U prvoj koloni: G+ Profiles
•U drugoj koloni: gprofile
•U trećoj koloni: {google:baseURL}search?q=%s&tbs=prfl:e
Posle toga možete da vršite pretragu preko adresne linije Chrome, upisujući ključne reči: gpost ili gprofile, za odgovarajuće upite:
.
Pri tome, kada tražite određene profile, možete koristiti ne samo imena, već i druge podatke: godinu rođenja, radno mesto, pol, grad.
.
Izvor: cloudhighclub.com
.
Takođe, možete pretraživati G+ kao i druge sajtove. U adresnu liniju Chrome ili u liniju Google Search za upisivanje upita, upišite: "site:plus.google.com VAŠ UPIT". Npr.:


.

0 коментара :

Постави коментар