четвртак, 14. јул 2011.

Multi-logovanje u Google

Mnogi korisnici imaju nekoliko naloga na servisima Google ili više ljudi koristi isti računar, a to znači da je potrebno višestruko prijavljivanje. Neki servisi Google podržavaju rad sa nekoliko naloga istovremeno. Tj. vi možete ući na nekoliko svojih naloga (do 10), ne pribegavajući pomoći 10 različitih pregledača ili računara.

Za to je potrebno da uđete na stranicu podešavanja multi-logovanja, prijavite se preko jednog svog naloga i izaberete opciju Uključeno – Koristi istovremeno više Google naloga u istom pregledaču, a zatim štiklirajte sve kućice, slažući se sa svakom rečenicom. Kliknite na Sačuvaj da sačuvate.
Sada, kada kliknete na svoju adresu u gornjoj navigacionoj traci, u padajućem spisku ćete videti opciju Prijavite se na drugi nalog. Tekući nalog će biti obeležen zelenom štiklom, ostali nalozi će biti poređani po alfabetu. Na taj način, vi se u bilo kom momentu možete prebaciti na bilo koji nalog, bez prethodne procedure ulaska i nove autorizacije.
Spisak servisa, koji podržavaju rad sa multi-logovanjem:
•Kalendar
•Kod
•Docs (Google Apps nalozi)
•Finansije
•GMail
•Reader
•Sajtove
•Voice
.
Za servise, koji još ne umeju da rade sa nekoliko naloga odjednom, takođe postoje moguća rešenja. Evo četiri, koja preporučuje i sam Google:
.
1. Koristite prozor za pregledanje bez arhiviranja Google Chrome pregledača da biste se prijavili na drugi nalog. Napomena: istorija se ne čuva tokom korišćenja ove opcije.
2. Koristite više profila u Chrome pregledaču.
3. Koristite različite Firefox profile
4. Koristite funkciju Više profila za pregledač Chrome, iako je u probnoj fazi:
Upišite u adresnu liniju vašeg Chrome: about:flags. Proklizajte stranicu do kraja i videćete opciju Više profila. Kliknite na Omogući.
Na staranici za podešavanje chrome://settings/personal pojaviće se dugme: Napravi novi profil
Prebacivanje sa profila na profil se može vršiti u desnom gornjem uglu svakog prozora. Na taj način, ne samo ceo pregledač, već i svaki zasebni prozor će raditi sa svojim podešavanjima, svojim obeleživačima,...
.

0 коментара :

Постави коментар