четвртак, 14. јул 2011.

Google+: 10 saveta

Ispod je 10 kratkih saveta za Google+. Dva-tri sam već ranije pomenula, ali ostale pominjem prvi put:

1. Da li vam je dosadilo da dobijate obaveštenja о nekom određenom postu? Oslobodićete se toga, ako kliknete ispod na: Ignoriši ovaj post:
2. Umesto umnoži-zalepi može se koristiti prevlačenje: videa, slike i veze u prozor za pisanje:
3. Šta znači: Dolazno u spisku sa leve strane?
To je strim koji se sastoji od postova ljudi, koji se ne nalaze u vašim krugovima, a koji su poželeli da sa vama podele svoje postove:
4. Ko može da vam pošalje e-mail
Idite u Profil i kliknite na dugme Izmeni profil. Kliknite na dugme: Pošalji e-poruku ispod fotografije vašeg profila i podesite željenu opciju:
5. Koristite točkić miša za prelistavanje fotografija u galeriji:
6. Kako vas drugi vide
Na stranici vašeg profila koristite specijalno polje ispod dugmeta Izmeni profil. Jednostavno upišite ime osobe, čiji vas pogled zanima, ili kliknite na Svi na Vebu:
7. Podesite vidljivost vaših kontakata i ljudi, koji su vas dodali u svoje krugove: idite u svoj profil, kliknite na dugme Izmeni profil. Kliknite na oznaku na koju pokazuje crvena strelica i onda podesite vidljivost kontakata prema vašoj želji:
8. U vreme objavljivanja i deljenja, kad navedete kursor na dugme kruga, pojaviće se isplivavajući prozor u kome možete da čekirate opciju: Obavesti o ovom postu. Standardno, nije predviđeno obaveštavanje preko e-mail, a ovako se može ostvariti:
9. Slanje ličnih poruka:
Možete pisati samo onome ko vas je dodao u neki krug. Napišite post, kliknite na +Dodajte krugove ili osobe sa kojima ćete deliti. Prvo upišite znak +, a onda ime ili e-mail osobe, kojoj je poruka namenjena. Zatim pritisnite Enter i korisnik je dodat u spisak. Možete dodati i nekoliko ljudi, a ne samo jednu osobu: 
10. Kao u Twitter-u:
Možete obavestiti korisnika o postu kao što se to radi u Twitter-u: u tekstu stavite simbol @ i pišete ime korisnika. Kao pomoć, pojaviće se padajući spisak sa imenima:

.

0 коментара :

Постави коментар