среда, 7. септембар 2011.

Google календар off-line

google kalendar
Google календар сада може да се користи и у off-line режиму. У режиму ван мреже не можете правити нове догађаје, али  можете прегледати већ планиране и одговарати. Да би то омогућили, идите на страницу календара, кликните на точкић за подешавања у горњем, десном углу и изаберите "Ван мреже":

van mreže
Пред вама ће се појавити прозор у коме ћете видети информацију о томе да треба да инсталирате специјални додатак из Chrome веб продавнице (додатак је бесплатан) и кликните на дугме: "Инсталирај из веб продавнице". У веб продавници Chrome, на страници за преузимање и инсталирање додатка, стоји и ових 7 разлога због којих треба да користите Google календар (препоручујем да их прочитате, можда ћете открити за себе нови начин коришћења календара):
.
1. Делите распоред 
Омогућите колегама, члановима породице и пријатељима да виде ваш календар и погледају распореде које су други делили са вама. Када знате када је ко слободан или заузет, прављење распореда је лак задатак. 
.
2. Носите календар са собом 
Помоћу двосмерне синхронизације са календаром који је уграђен у мобилни телефон или Google календаром за мобилне уређаје који је направљен за мали екран можете да приступите календару када нисте за столом. 
.
3. Никада више не заборавите ниједан догађај 
Прилагодљиви подсетници вам помажу да будете тачни. Можете да изаберете да примате обавештења е-поштом или да вам се пошаље текстуална порука директно на мобилни телефон.
.
4. Шаљите позивнице и пратите одговоре на њих 
Позовите друге људе на догађаје из календара. Гости могу да одговоре на позиве на догађаје е-поштом или преко Google календара. 
.
5. Синхронизујте са апликацијама на стоном рачунару 
Приступите календару на начин на који желите и када то желите тако што ћете синхронизовати догађаје са другим апликацијама као што су Microsoft Outlook, Apple iCal и Mozilla Sunbird. 
.
6. Радите ван мреже 
Знајте где треба да будете чак и када немате приступ Интернету. Након што преузмете ову апликацију да бисте омогућили функцију Google календар ван мреже (Beta), можете да прегледате догађаје и одговарате на њих где год да се налазите. 
.
7. Све ово је бесплатно? 
Баш тако. 
.

0 коментара :

Постави коментар