четвртак, 1. септембар 2011.

Kalendar Rainlendar

Rainlendar kalendar
U našem društvu je organizacija veoma bolno pitanje. Počevši od lične organizacije, pa na dalje. U ličnom organizovanju mogu da vam pomognu programi – planeri. Jedan od najlepših i najfunkcionalnijih planera na računaru, koje sam imala priliku da vidim, sigurno je simpatični program Rainlendar Lite. Dodatna lepota je - što on postoji na srpskom.

.Program ima besplatnu (lite) i platnu verziju (pro). Za njega postoji puno dodataka i različitih maski, koji se mogu preuzeti sa sajta proizvođača. 

Osim samog datuma, u njemu se mogu videti i planirani događaji, a takođe i voditi spisak poslova. Za one koji puno vremena provode za računarom, Rainlendar Lite može biti vrlo koristan. Prvo, on će vas opominjati o događajima koji slede. Drugo, omogućiće vam da pod rukom imate spisak svojih poslova, a u današnjem svetu je prilično teško zapamtiti sve, ne samo na poslu, već i kod kuće.
Rainlendar Lite:
rainlendar kalendar
.
Posle preuzimanja i instaliranja kalendara Rainlendar Lite, na vašoj radnoj površini će se pojaviti providni kalendar, koji možete prevlačiti u željeni deo ekrana. Potrebno je prvo da podesite jezik. Kiknite desni klik na kalendar i u padajućoj listi izaberite Options

rainlendar jezik
.
Otvoriće se prozor u kome treba da izaberete jezik: Serbian:
rainlendar srpski
.
Na listi se nalaze samo jezici čiji prevodi su kvalitetni i potpuni. Zahvaljujući, po ko zna koji put Aleksandru (ozzii), naš jezik se nalazi u tom spisku. Hvala ti veliko ozzii:)
Posle biranja jezika, kliknite na dugme OK i vaš kalendar je sada na srpskom.
.
Rainlendar je u prvom redu lični planer. Baš planer, jer on omogućuje da za konkretni dan i vreme upišete konkretne događaje i zadatke. Možete upisivati i naziv, mesto, vremensko razdoblje, cikličnost događaja i stepen ispunjenja zadataka. Svaki od svojih zapisa, možete snabdeti jednom od mnogobrojnih grafičkih oznaka. I sam kalendar možete ukrasiti i okititi po svojoj želji:
rainlendar oznake
Postoje različite maske: sa časovnikom, nalik Google kalendaru, prikazivanje datuma horizontalno i vertikalno,... a možete maske i prilagoditi svojim potrebama:
.
rainlendar maska

Želim vam uspešno korišćenje.
.

0 коментара :

Постави коментар