недеља, 23. септембар 2012.

Uređivanje fotografija on-line: Picnik i Picfull


picfull
Tema uređivanja fotografija je uvek interesantna. Naš istaknuti bloger +Milan Stanojević je u svom blogu odlično objasnio jasan i lagan način izmene fotografija pomoću Picnik, koji je sada integrisan u Google+. Uređivač postoji na srpskom jeziku i nećete imati nikakvih problema sa snalaženjem, a pogledajte i Milanov članak Online obrada slika.

Ako želite nešto egzotičnije i neobičnije, predlažem da pogledate servis Picfull. To je besplatan, odličan servis, koji će vam omogućiti da svojim fotografijama dodate umetničku crtu.

Picfull omogućuje lako i brzo uređenje fotografija, uz korišćenje različitih efekata. Za korišćenje servisa nije potrebna registracija. Dovoljno je da učitate svoju sliku i odmah možete birati željene efekte. Efekti se nalaze sa leve strane i imaju predpregled, u kome se ilustruje njihovo dejstvo. Kada izaberete efekat, otvaraju se opcije za njegovo podešavanje, a na fotografiji se odmah vidi predrezultat, koji možete sačuvati ili otkazati. Efekti se mogu kombinovati po želji, dodajući jedan preko drugog:

picfull efekti

Sliku možete sačuvati u formatu JPG. Naravno, tu su i dugmad, preko kojih svoju umetnost možete podeliti sa ostatkom sveta, a možete je poslati i e-poštom.
.

0 коментара :

Постави коментар