уторак, 6. новембар 2012.

Google гаџети


гаџет
Google гаџети могу бити веома корисни и симпатични. Google нуди преко 370 000 гаџета!

Можда се не бих осврнула на те гаџете, да у последње време, преко контакт форме у мом блогу, нису почела да стижу учестала питања о томе где пронаћи разне гаџете. За сваки од својих производа, Google поседује одељак у којем се могу преузети гаџети. Такође, гаџети се могу преузети у Google продавници.

гаџети

Пошто гаџета има огроман број, нико није у стању да их све прегледа. Зато би било веома лепо, ако бисте у коментарима оставили своју препоруку за неки гаџет, који сте испробали, који вам се допада или за који мислите да може бити користан нама осталима.

Недавно сам прочитала чланак о једном од Google гаџета, који се зове Pick & Paste Color Picker. Ради се о генератору RGB кодова за боје. Биће вам изузетно користан ако покушавате сами да напишете код за неку страницу или део странице или ако учите html-код. Можете га додати у свој прегледач Chrome, тако да вам увек буде при руци.

Избор боја се остварује превлачењем црвеног, зеленог и плавог клизача. У горњем делу гаџета се приказује текућа боја, а у доњем делу код боје. Померите клизаче испод и направите своју боју:

.

3 коментара :

Gale је рекао...

Pozdrav Snele :) gornji link nije ispravan :O

Snelle је рекао...

Hvala ti za komentar. Promenio se link, a ja nisam ispratila promenu. Ispravila sam.

Gale је рекао...

hvala posto pratim tvoj Blog :) odlican je samo tako nastavi ;)

Постави коментар