понедељак, 3. децембар 2012.

Google plus: gadžet G+čitalaca u Blogger-u


Blogger i Google+ su čeda Google-a i on se trudi da ih što više poveže (kao i druge svoje servise). U suštini, priključenje bloga na G+ je odličan način da se upoznate sa svojim pratiocima i privučete nove čitaoce.

O Google+ sam pisala više članaka, a u našoj blogosferi ima, za ovu mrežu, puno korisnih uputstava i saveta, koja će isplivati kad malo proguglate na srpskom.

Čim blog priključite na G+, na tabli upravljanja će se pojaviti mogućnost da podelite nove i stare publikacije u svom nalogu. Zatim, možete u blog postaviti vidžet G+, tj. „dugme +1“, preko koga će vaši čitaoci preporučivati blog svojim prijateljima. I još je tu mogućnost da u blog dodate vidžet Google+ čitalaca.

Vidžet je sličan kao i za druge društvene mreže. U njemu se prikazuju avatari najdruželjubivijih korisnika, a u njemu je i dugme, preko koga se vašem Google+ profilu mogu pridružiti novi čitaoci. Na taj način možete uvećeti broj svojih čitalaca i prijatelja u Google+.


Vidžet u blog postavljate preko table blogera. Kliknite, na tabli, sa leve strane, na opciju „Izgled“, a zatim na „Dodaj gadžet“. U spisku gadžeta, pronađite gadžet „Google+ čitaoci“. Jedino podešavanje, koje možete uraditi u gadžetu, je podešavanje naziva i njega možete sami zadati.

Pogledajte ispod komentara kako izgleda dodat gadžet u blog i, ako vam se ovaj blog dopada, kliknite na dugme.
.

0 коментара :

Постави коментар