среда, 26. децембар 2012.

Jelke za radnu površinu, šaljivi filmovi,...


jelka

Jelke i šaljivi filmovi su posebno aktuelni oko novogodišnjih praznika. Osim kićenja prave jelke, mnogi postavljaju i one virtuelne na radnu površinu i tako doprinose veseloj atmosferi. Ove godine su mi bila posebno interesantna dva servisa, koji omogućuju priključenje prazničnom slavlju.


Get-xmas.com

Na sajtu get-xmas.com možete besplatno preuzeti novogodišnje jelke za Radnu površinu, za bilo koji OS Windows. Gadžete možete podesiti da budu iznad svih prozora i dodati autopokretanje. Neki od gadžeta imaju brojač, koji odbrojava preostale dane do Nove godine.
get-xmas.com


JibJab.com

jibjab
Pomoću sajta JibJab.com možete napraviti šaljiv film, koji ćete onda poslati svojim rođacima i prijateljima. Na sajtu postoji veliki broj filmova sa specijalnim videomaskama, u koje možete staviti sa fotografija lica svojih rođaka ili prijatelja, koji će onda početi simpatično da igraju. Sajt je na engleskom jeziku, ali sučelje je prilično jasno, pa se možete lako snaći.

Na sajtu postoji dosta video šablona na razne teme. Manji broj je besplatnih (oko 30%), ali i to je dovoljno. Sajt čuva filmove na svom serveru mesec dana i vaši rođaci i prijatelji ga odatle mogu preuzeti. Evo nekoliko njihovih stranica sa besplatnim filmovima na različite teme:


Kad izaberete neki od filmova (kliknite na njegovu sličicu), pogledajte radnju filma i broj učesnika, i ako vam se dopada, kliknite na dugme PERSONALIZE:
šaljivi film

Dalje ćete imati uputstvo za svaki sledeći korak: učitavanje fotografija, uređivanje fotografija (isecanje nepotrebnih površina,...), dodeljivanje uloga,... 
Film, tj. vezu na njega, možate poslati putem e-mail ili postaviti na Facebook.
.

0 коментара :

Постави коментар