уторак, 8. јануар 2013.

2013 или Година Змије


тао

Нова година, нове жеље, нове наде, нова светлост, нове промене, сумирање постигнутих резултата и планови за нове подвиге.


На прелазу између две године, испраћамо једну и дочекујемо другу. На улицама и у ресторанима је славље и празнична атмосфера. У том шаренилу, има и оних наших сународника, који су песимистични и мисле да нема шта да се слави, већ да је то маркетиншки трик потрошачког друштва, да се људима извуче и последња пара из џепа.

Сигурно је да потрошачко друштво узима свој данак и користи сваки моменат за зараду, али има то и своју другу страну. Поред трошка, Нова година је још нешто, много вредније од новца: у срцима људи се поново буди нада у боље сутра, у позитивне промене, у ново и светло.

2013

У кинеској традицији, 10 фебруара наступа Година Змије (црне водене змије), па ће симболи наступајуће године бити гипкост, флексибилност, мудрост и стрпљење. Змија уме да се обнавља, да лако одбаци стару кожу, да би постала свежа, млада и лепа.

Кинези кажу да то важи и за људе. Ако се у наступајућој години отарасимо својих стереотипа, испољимо елестичност, промишљеност, бистрину, вољу и мудро изважемо одлуке, можемо наћи решења за проблеме и ситуације, које нам одавно не дају мира и не успевамо да их решимо. 

Хајде да их послушамо и искористимо празнични оптимизам. Погледајмо на свет на нови начин и откријмо које су његове истинске вредности. То нам је дуго измицало, а сада нам Змија, која је врло осетљива и интуитивна, указује да имамо нову шансу. Као и Змија, ставимо пред себе јасне циљеве и будимо упорни у њиховом достизању. Као и Змија, без размишљања, ухватимо и чврсто држимо оно што нам је потребно. Змија није склона мучном бирању и колебањима, она увек инстинктивно зна, чему треба да тежи, има осећај сопственог достојанства и посебан сјај, који се никада не губи. Није агресивна, не напада, али, када је нападнута, ни мало не оклева. Будимо као она, испољимо нестандардно мишљење и способност да нађемо излаз из тешких ситуација, одлучно и без губљења свог сјаја.

Години Змије одговарају три боје: црна, тамно плава и зелена, па модни креатори саветују гардеробу у тим бојама. Космички елеменат Године Змије је вода, која је мобилна, динамична и променљива, те главно пиће у наступајућој години треба да буде вода.
година змије

Наравно, занимљиве прогнозе за наступајућу годину, дали су и наши астролози. Сумирано, већина предвиђа стабилност у нашој држави, а за појединце бољу равнотежу и наговештај сигурности. Такође, саветују да је боље не узимати кредите и избегавати непотребне и прекомерне расходе. Бракови, закључени у години Змије ће бити веома успешни. Средином године, у послу ће успех имати они, који направе јак тим и њихови напори ће крајем године бити крунисани добром финансијском ситуацијом.

И у нашим, и у источним предвиђањима, провлачи се препорука да су неопходни добро планирање и промишљене стратегије у следећој години, па се највећи успех предвиђа онима, који активно укључе свој мозак и мисаоно осмисле свој пут, пре него што на њега крену.

Зато ћу вам то и пожелети. Желим вам да укључите максимално свој мозак и мудро разрадите планове и стратегије, да буде добро вама и целој нашој заједници.
.

0 коментара :

Постави коментар