петак, 14. децембар 2012.

Virtuelna plutana tabla Spaaze


Virtuelna plutana tabla Spaaze
Plutane table su vrlo korisne i sigurno su mnogima od nas bile veran podsetinik i na poslu i kod kuće. Po ugledu na pravu plutanu tablu, napravljen je servis Spaaze. Pošto se radi o virtuelnoj tabli, njene mogućnosti su mnogo veće, nego što ih ima obična plutana tabla.

spaaze

Na tabli Spaaze možete postavljati beleške, slike, video, veze,... i sve možete, po želji, premeštati po tabli jednostavnim prevlačenjem mišem. Tabla je beskonačna i možete da kačite neograničen broj elemenata.

Svoje elemente možete grupisati. Te grupe se nazivaju hotspots. Da bi napravili grupu, potrebno je da kliknete na zvezdicu u traci sa alatkama i zadate naziv. Tako ste napravili grupu, a da bi u nju dodali neki elemenat, potrebno je da ga prevučete na zvezdicu, koja će se pojaviti pri dnu. Prelazak iz grupe u grupu ostvarujete preko komande Jamp to, na traci alatki.

plutana tabla

Vašu tablu možete deliti sa drugim ljudima, npr. kolegama ili članovima porodice, a možete deliti i sa svima na Internetu. Deljenje sa odabranim ljudima omogućuje da se tabla koristi za zajednički rad. Takođe i deljenje sa svima na Internetu ima smisla, jer u tom slučaju od table možete napraviti jednostranični sajt i preporučivati svoje usluge, robu,... Servis dozvoljava postavljanje html-vidžeta, pa možete napraviti sve što želite.

Postoje besplatna i platna verzija table. U besplatnoj verziji dobijate na korišćenje 99 poena. Svaki puta kada učitate sliku ili drugu datoteku iz računara, oduzima vam se 5 poena. Međutim, kada postavljate na tablu datoteku, koja se već nalazi na Internetu, servis vam ne oduzima poene. Obzirom da danas postoji veliki broj domaćina, koji vam besplatno čuvaju razne vrste datoteka, ispada da se dato ograničenje može zanemariti.
.

4 коментара :

Saznaj Novo је рекао...

Super je ovo, ali ja koristim nešto slično - White Board. Dosta ozbiljan sajt. Dosta mi pomaže da sa prijateljima organizujem i raspodelim poslove. Servis se zove "Asana" i nalazi se na ovoj adresi http://asana.com/

Snelle је рекао...

Interesantan servis. Nisam ga do sada koristila. Hvala:)

Александар Јовановић је рекао...

Spaaze sam čak koristio kao početnu stranu za Chrome.Dobar servis,ali sam ga počistio zajedno s onim žderačem memorije iz računara.
No,dobro je što me potseti na nešto korisno,hvala.

Snelle је рекао...

Zaista je odličan servis i, pošto si ga koristio ranije, videćeš koliko je sad unapređen.

Постави коментар