четвртак, 13. јун 2013.

IORAD - упутства корак по корак

IORAD
IORAD је одличан инструмент за прављење упутстава за рад са програмима, корак по корак.

Компанија IORAD је направила интересантан веб-програм, који омогућује да лако направите детаљно илустровано упутство за коришћење неког програма. Програм IORAD се покреће у виду Java-аплета у подразумеваном веб прегледачу.


Аплет IORAD се покреће непосредно са сајта www.iorad.com

Да бисте помоћу овог програма направили брз и јасан опис рада у неком програму, довољно је да учините низ једноставних радњи (упутство за рад је дато на сајту, уз машински превод на све језике):
  • да се региструјете
  • да подесите параметре будућег упутства
  • не излазећи из веб прегледача, да покренете програм, за који желите да направите упутство
  • да уредите добијене слајдове

упутства

Чим покренете аплет, можете почети рад у програму, који описујете, а IORAD ће правити серију слајдова за сваку радњу коју извршите. 

На сваком слајду ће бити аутоматски приказана путања кретања вашег миша, а сваки клик миша ће бити приказан графички. Пошто завршите прављење свих слајдова, можете додати коментаре у специјална текстуална поља, додатне цртеже, фотографије, као и интерактивну дугмад, активне области и поља за означавање, а такође, можете подесити изглед, изабравши одговарајућу тему. 

Готов електронски уџбеник, који се састоји од серије слајдова са додатим интерактивним функцијама, можете лако публиковати на сајту (доступни су директна веза и код за уграђивање у веб странице) или извести у датотеке формата Word, PowerPoint или PDF. 

Детаљније о интересантном и моћном IORAD-у можете сазнати на сајту IORAD.

Сервис је у бета фази и можете га користити бесплатно.
.

0 коментара :

Постави коментар