понедељак, 3. јун 2013.

YouTube могућности

youtube
YouTube је постао незаменљив сервис, када су у питању видео клипови. Google га стално усавршава, али постоје и додатни програми и сервиси, који коришћење YouTube чине још удобнијим и ефикаснијим.

Уништи рекламе!

quietube


AdBlock и QUIETUBE: ништа осим видеа

Вероватно нико не воли рекламе. Оне нервирају, а њихово уклањање одузима време. Већ сам писала о додатку AdBlock, који успешно блокира рекламе.

Такође, постоји и додатак, који функционише у свим прегледачима, а зове се QUIETUBE и који одлично излази на крај и са рекламама и са осталим нежељеним садржајем на страници. Да бисте га успешно користили, потребно је да у своју траку са обележивачима превучете дугме quietube.


Преузимање и конвертовање


freemake

Freemake: преузимање и конвертовање
Freemake је веома популаран, бесплатан и важи за квалитетан бренд. Осим програма за преузимање клипова, на сајту ћете наћи и програм за конвертовање у друге видео формате, као и програм за конвертовање у аудио формат MP3. Постоје и додаци за прегледаче Chrome и Firefox.

Free YouTube to MP3 Converter: музика без видеа
Да бисте слушали своју омиљену музику преко преносног плејера, потребно је да она буде у облику аудио датотеке, а не у виду видео клипа. Овај програм ће вам конвертовати било који видео клип у аудио датотеку.

Неке филмове сигурно желите да преузмете са YouTube у свој рачунар. Поред већ поменутог Free YouTube to MP3 Converter на истом сајту ћете наћи и програм за преузимање видеа Free YouTube Download.

Youtube Downloader HD: преузимање видеa и конвертовање у аудио
На сајту ћете наћи Youtube Downloader HD и Youtube to MP3 Converter. Downloader HD ће вам омогућити преузимање видео датотека и њихово конвертовање у формате AVI или MP4.

Фонотека

semsix

Сигурно имате своје омиљене музичаре и знате да су њихове песме хаотично разбацане на YouTube (осим ако нисте сами направили плејлисте). Semsix  налази све нумере вашег певача/групе, који се налазе на YouTube. Ваше је само да унесете у линију за претрагу име музичара/групе и добићете цео списак. Списак је већ сортиран по албумима, али ви можете да га преорганизујете по своме и направите своје плејлисте и убудуће да слушате омиљену музику из њих, без реклама и без потребе да поново нешто тражите по YouTube, или  да преузимате нумере у свој рачунар.

Управљање помоћу точкића миша

magic

Magic Actions су додаци за прегледаче Chrome и Firefox. После инсталирања додатка, можете управљати неким параметрима помоћу точкића миша: можете мењати јачину звука – наведите курсор на видео и вртите тичкић; можете мењати величину слике – изаберите испод видеа алатку „лупа“, наведите курсор на слику и вртите точкић.
Додатак уме да имитира Ambilight ефекат, тако да филмови изгледају лепше и упечатљивије.

Шта ви користите при раду са YouTube?


0 коментара :

Постави коментар