недеља, 8. септембар 2013.

PowToon - напредна замена за PowerPoint

PowToon
PowToon је најбољи бесплатни онлајн анимирани сервис за прављење презентација и напредна је замена за програм PowerPoint

PowerPoint презентације су дуго времена биле стандард за приказ најразличитијих садржаја. Међутим, технологија напредује и данас су класични слајдови и слајдшоу презентације све мање у тренду и све више постају синоним за "досадно".

PowToon има шире могућности. Неке од њих су: додавање анимација директно унутар презентације, додавање готових статичних и анимираних ликова, писање текста руком, позадинска музика и говор, објављивање презентације у виду филма на YouTube или свом блогу/сајту,...

Примере таквих презентација можете погледати на веб страници: http://goo.gl/2SdLrE

Да бисте започели рад, потребно је да се прво региструјете на сервису PowToon.com и уђете у свој налог. Видећете веб страницу на којој се налази дугме "Старт". Кликните на њега:

PowToon - Старт

Одмах ће вам предложити шаблоне. Можете изабрати неки већ готов шаблон. То су готове презентације у којима ви треба само да замените текст за свој, можда да замените неки од ликова или још нешто да дорадите.

Пре него што се одлучите да користите неку од готових презентација, потребно је да направите неколико презентација од нуле, да бисте се упознали са могућностима сервиса. Да бисте направили нову презентацију, кликните на Open a Blank Project и задајте назив презентације (нпр. Тест презентација): 

PowToon - шаблони

Кликните на дугме за креирање и учитаће се радна површина, где правите своју презентацију. Ако сте већ радили презентације у PowerPoint, неће вам бити тешко, јер је сучеље слично: 

PowToon - напредна замена за PowerPoint

Са леве стране видите минијатуре слајдова. Сваки од њих траје 10 секунди. При дну централног дела се налази скала дужине трајања и у сваком тренутку и можете пратити сваки тренутак оног што се одвија на слајдовима, као и да мењате дужину трајања слајдова, преко дугмади + и -.

Изнад минијатура слајдова, такође се налазе дугмета + и -, помоћу којих можете додавати и уклањати слајдове.

На врху се налази трака са алаткама, а са десне стране се налазе елементи које можете додавати у презентацију. Кад станете показивачем миша на неки од елемената, видећете како он изгледа...

Готове презентације можете као филм да извезете на YouTube. У бесплатном налогу, омогућен је само квалитет филма 480р, а остале резолуције су омогућене за платне налоге. Такође, у бесплатном налогу се на презентацијама појављује лого PowToon, чега у платним налозима нема.
.

3 коментара :

Постави коментар