четвртак, 24. април 2014.

Google Keep i Google Stars

google keep dodatak
Google Keep je odličan dodatak Googla za čuvanje i organizovanje beležaka i napravljen je pre godinu dana. Dobro funkcioniše i na stabilnim i na mobilnim uređajima. Beleške se mogu bojiti različitim bojama i pretraživati pomoću obične pretrage. O tome je detaljno napisano u Svetu kompjutera.

Google Stars je nova priča i namenjen je čuvanju "kolekcija". Nedavno je Opera pokušala obične obeleživače da zameni za naprednije, za tzv. kolekcije. Pokušaj nije prošao najuspešnije. Šuška se da će isti pokušaj imati i Google sa svojim novim servisom Google Stars. Možda će oni uspeti?

google stars servis

Prema pisanju Tech2, kolekcija obeleživača će moći da se sastoji od hiperveza na stranice, slika i videa. Servis će biti integrisan u sve Google servise, koji imaju funkciju dodavanja u izabrano, tj. koji imaju zvezdice. To znači, da će se moći praviti kolekcija od pisama, od filmova, od lokacija, od ljudi,...

Novi servis će se razlikovati od običnih lokalnih obeleživača, po tome što neće biti potrebna nikakava sinhronizacija. To će biti čitav novi oblak, koji će biti dostupan sa svih mogućih uređaja, a vlasnik kolekcije će svoju kolekciju moći i da deli sa drugim ljudima.

Predviđa se i da će se pretraga moći vršiti, ne samo po nazivima, već po celom sadržaju sačuvanih stranica.
.

0 коментара :

Постави коментар