четвртак, 19. март 2015.

20. mart - "Međunarodni dan sreće"

"Međunarodni dan sreće"
"Međunarodni dan sreće" (Happy Planet day) je jedan od novijih svetskih praznika (praznuje se od 2012.g.). Ideja za ovaj praznik je potekla iz Butana, čiji stanovnici spadaju u najsrećnije na svetu.

Istraživanja sreće se sprovodi u različitim zemljama i određuje se koeficijent nacionalne sreće (Gross National Happiness Index), a od 2006. godine uveden je i Međunarodni indeks sreće  (Happy Planet Index).

Tokom čitave istorije civilizacije i literature, uvek su se pojavljivali ljudi, koji su tražili sebe, samorealizaciju,  "sveti gral", predodređenost,... Osnivači praznika smatraju da je jedina i osnovna predodređenost čoveka da u životu postane srećan (samo to!), a u skladu sa tim, osnovni cilj čovečanstva je - SREĆA. Zbog toga, pozivaju sve zemlje da ulože napore za poboljšanje blagostanja svakog čoveka.

20 mart - dan sreće

Međunarodni dan sreće je svetao dan, u kojem ljudi treba da iskazuju ljubav, optimizam, dobro raspoloženje, veru i sve što je dobro. Obradujte, na taj dan, nečim svoje bližnje, izmamite im osmeh, pokažete im svoju ljubav. Takođe, nepoznatim ljudima podarite osmeh, ljubaznu reč, pokažite radost. Uživajte u divnoj prirodi, koja se budi, budite srećni (usput, znate li šta Vas čini srećnim?) i poklonite sreću drugima.

.

0 коментара :

Постави коментар