недеља, 3. октобар 2010.

Google Desktop i Google gadžeti

Google gadžeti
Google Desktop je bio interesantan pomoćni panel na Radnoj površini. Na žalost mnogih korisnika, krajem 2011 godine, Google  je odlučio da mu ukine obnavljanje i podršku.


Google Desktop

Instalirajte Google Desktop. On ima male blokove (sličice) sa informacijama – tzv. gadžete – koji vama omogućuju da pri ruci imate ono što često koristite i što vam treba: vremensku prognozu, poštu Gmail, liniju za pretragu na Google, ... 

Oblast sa gadžetima je postavljena na Radnoj površini potpuno sa strane, tako da ne smetaju. Možete i da ih izvučete iz te oblasti i smestite gde god želite na vašem ekranu.
gadžeti

Kad kliknete na vezu: Gadžeti (kao na sl.), pojaviće se prozor sa gadžetima. Sa leve strane u tom prozoru su veze preko kojih možete da vidite sve gadžete koji postoje za razne oblasti.
Ili, možete kliknuti na plus (+) pored natpisa Google na vašem upravo instaliranom Google Desktop (plus na vrhu druge slike) i pojaviće se prozor sa gadžetima.
Izaberite i preuzmite one koji vama trebaju.

Za gadžete Gmail, važe iste prečice na koje ste već navikli, što je veoma zgodno. Pored toga što pokazuje pristigla pisma, preko gadžeta se može na njih i odgovoriti ili se ona mogu poslati dalje.
I što je najlepše, vi možete napraviti nekoliko kopija gadžeta Gmail, i podesiti svaki na drugo e-mail sanduče. 
.

4 коментара :

Анониман је рекао...

blog ti je ekstra, s obzirom da sam teski google user... ovo mi bas znaci... hvala :)

Ides u READER :D

Snelle је рекао...

Fala ti :)

Unknown је рекао...

Google desktop ima mnogo vise prednosti, osim samih gadzet-a. Glavni razlog njegovog instaliranja je cinjenica da imamo napredne pretrage u okviru Windows-a. Voleo bih kad bi pisala malo o tome, jer su stvarno mocne.

Snelle је рекао...

Hvala za predlog:)

Постави коментар