уторак, 14. децембар 2010.

Posmatranje fotografija u pregledaču


Originalan način posmatranja fotografija i videa u pregledaču, omogućiće vam mali program-dodatak pod nazivom cooliris.
Ovaj dodatak običnu sliku pregledača pretvara u neki 3D zid, na kome se nalaze slike, koje ste, na primer, našli  preko Google slike ili ako radite sa YouTube, na tom zidu biće prikazani filmovi koje možete pokrenuti jednim klikom. Sve je interesantno i dinamično.
Slike se mogu gledati praktično beskonačno – nema stranica, nema prelaza, ... Stotine i hiljade slika prosto se prikazuju jedna za drugom.
Cooliris možete preuzeti sa njegovog sajta. Ispod dugmeta za preuzimanje postoji veza: View Demo. Kliknite na nju i pokrenućete video sa kratkim prikazom kako sve to izgleda.
Posle instalacije u prozoru pregledača desno gore pojaviće se dugme za pokretanje programa. Na sajtovima koji su podržani pri navođenju pokazatelja miša na sliku, videćete mali logotip Cooliris, a kad kliknete na sliku, preći ćete u režim rada Cooliris-a.
U specijalnom prozoru programa imaćete još niz mogućnosti: liniju za pretragu, opcije za podešavanje programa, ...


Evo spiska podržanih servisaIzbor je veliki. Sajtovi su podeljeni po kategorijama: pretraga slika (Google images, Bing images), fotohostinzi (deviantART, Flickr, Picasa, Fotki), videohostinzi (YouTube), socijalne mreže (Facebook, MySpace) i dr.


Ako imate sajt bogat fotografijama ili filmovima, možete omogućiti njegovo pregledanje (ili pregledanje samo nekih strana) pomoću Cooliris. Na sajtu Cooliris-a je kod koji treba dodati u svoj sajt da bi se to omogućilo.


Ovo nije program koji vam je neophodan, ali je originalan, zabavan i čini rad na računaru interesantnijim:)


.

2 коментара :

Unknown је рекао...

Meni nikako ne radi Cooliris kako treba, ne znam zasto, a nije mi nesto produktivna varijanta... Vise je kao igranje

Snelle је рекао...

Ne znam zašto imaš problem, meni radi odlično. A u pravu si da je to više zabava, da se razbije monotonija u radu na računaru :)

Постави коментар