среда, 18. мај 2011.

Blog platforma: Posterous

Posterous
VIŠE NE POSTOJI :(
Posterous je jedan od najjednostavnijih načina da svoju informaciju postavite na Internet. Počeo je svoj rad u junu 2008 godine. Zamišljen je kao servis koji omogućuje vođenje bloga preko e-mail, pa ima i odgovarajući naziv.


Servis je jednostavan, a pored slanja članaka preko e-mail, oni se mogu učitavati i na druge načine. 
Može da bude vrlo interesantan onima, koji rade u Internetu preko raznih računara.
Takođe, Posterous daje i mogućnost krospostinga (publikacije istog sadržaja u nekoliko sajtova istovremeno).
.
Registracija nije obavezna. 
.
Ako postanete registrovani korisnik, informaciju možete slati na isti način.
Posterous

Registracija je jednostavna: napišite nešto i sa svoje e-mail adrese pošaljite na Posterous. Tekst pisma će biti iskorišćen kao tekst prvog članka, tema pisma kao naslov prvog članka. Za vas će automatski napraviti blog na osnovu vašeg imena. Posle slanja pisma na servis će vam poslati link, koji vodi na vaš post. Kliknuvši na link, možete dodatno urediti tekst. 

.
Dobićete predlog da smislite lozinku za blog. Posle određivanja lozinke, tj. registracije, dospevate u lični kabinet (razdel Manage).
.
Na Posterous se mogu slati i fotografije, audio i video fajlovi. Njih je potrebno samo priključiti u e-mail i poslati sve zajedno i ništa više! Sve će drugo servis sam za vas odraditi.
.
Fotografija će biti postavljena kao slika, a audio i video kao embedded-objekat, sa ugrađenim pleyerom. Ako pošaljete više fotografija, servis će napraviti baš lepu fotogaleriju.
.
Kad šaljete datoteku sa tekstom ili tablicom, sistem određuje alatku pomoću koje će se tekst otvarati i pregledati.
Ako pošaljete tekst u Word-u u Posterous će se pojaviti vidžet servisa za rad sa dokumentima. Pomoću tog vidžeta može se pregledati dokument, menjati njegova veličina, prelistavati, a takođe i preuzimati na svoj računar. Isto je i za dokumenta u Excel-u.
.
Krosposting
Posterous je integrisan sa popularnim bloghostinzima i socijalnim mrežama. Zahvaljujući tome, korisnik može slati svoje članke u mnoge servise.
.
Kolektivni ili personalni blog
Možete uključiti druge korisnike i zajedno sa njima pisati blog. Oni takođe mogu pisati putem slanja email.
Ili, možete blog zatvoriti lozinkom i omogućiti korišćenje samo porodici ili bliskim prijateljima, ili jednostavno kao lični dnevnik.
.
Postovanje preko mobilnog
Servis omogućuje publikovanje foto i teksta i sa mobilnih aparata, kao i slanje komentara.
Nijedna od popularnih blog platformi nema ovako široke mogućnosti, a u Pesterous se može priključiti sopstveni domen, koristiti html u člancima, statistika Google Analitics i može se registrovati nekoliko blogova pod jednom lozinkom.
.
Ako ne želite da se zamarate tehničkim detaljima, već samo želite da vodite blog, onda je Posterous pravo rešenje za vas.
Vrlo lepo, udobno i funkcionalno i zaslužuje da ga probate!
.
Baza podataka:
Posterous
Ako ste iskusan korisnik, onda vam ova platforma odlično može poslužiti za stvaranje baze podataka sa pitanjima i odgovorima, koje vam često postavljaju. Takva pitanja mogu biti zamorna, a stvaranjem baze podataka sa odgovorima, rešićete taj problem. Lako ćete naći potreban odgovor i samo poslati link na njega.

A možda će vam više odgovarati Tumblr?
.

0 коментара :

Постави коментар