уторак, 17. мај 2011.

Šta o vama može da ispriča vaša fotografija na Facebook (1)

Da li ste razmišljali da, stavljajući fotografiju u svoj profil, vi „crtate“ sebe. Po slici, kojom vi sebe predstavljate, uvek se nešto može reći o vama. U tri članka ću dati prevod analize različitih avatara za Facebook, koja je izazvala i dalje izaziva dosta polemike, a pojavila se na ovoj adresi.

Portret
portret
Kakva je ovo fotografija?
To je fotografija osobe, delimični ili celokupni izgled.
Šta ona govori o vama: da ste normalni, odrasli, sigurni u svoj izgled. U principu, malo ste dosadni. Ali, ako je to krupan portret, autorska fotografija, može da znači i da ste karijerista. Autoportret može i da nervira. Ako ste na fotografiji u kupaćem kostimu, to znači da ste vi, najverovatnije, nemarna osoba.

Fotografija izdaleka
udaljeno
Kakva je ovo fotografija?
Čovek je u kadru, ali je toliko udaljen od kamere, da se ne mogu videti nikakvi detalji njegovog lica ili spoljnog izgleda..
Šta ona govori o vama: Vi ste zatvorena ličnost, koja ne želi da joj stari poznanici kažu: „Joooj, vidi kako si se ti promenio!“ Vi ste verovatno malo stidljivi i suzdržani u nepoznatom društvu. A možda ste se ugojili ili postali žrtva neuspešne plastične operacije ili ne želite da vaši školski drugovi u vašim očima vide vaša osećanja.

Previše blizu i bezlično
preblizu
Kakva je ovo fotografija?
Lice je toliko blizu kamere, da možete videti samo njegov jedan deo.
Šta ona govori o vama: Želite da ljudi misle da ne želite da budete prepoznati na Facebook. A takva fotografija, u kombinaciji sa kvazi umišljenošću potpuno tome doprinosi. Bili ste nesavršeni, po vašem mišljenju, kada ste bili mlađi i do dan danas niste zaboravili kako su vas dirali. Sada ste osoba koja je sama na žurkama, ne zato što ste stidljivi, nego zato što vas nervira razgovor sa drugima.

Fotografija iz starog albuma
stari album
Kakva je ovo fotografija?
To je snimak iz vašeg ranog detinjstva ili školskih godina.
Šta ona govori o vama: vi ste osoba koja misli da je sve bilo bolje u prošlosti. Do dan danas slušate istu muziku, nostite istu vrstu odeće i volite da radite isto ono što ste radili, dok ste išli u školu. Verovatno se nikada nećete promeniti. Niste postigli mnogo i u detinjstvu ste izgledali mnogo bolje.

Pogledajte: 
Šta o vama može da ispriča vaša fotografija na Facebook (2)

0 коментара :

Постави коментар