петак, 20. мај 2011.

Šta o vama može da ispriča vaša fotografija na Facebook (3)

Da li ste razmišljali da, stavljajući fotografiju u svoj profil, vi „crtate“ sebe. Po slici, kojom vi sebe predstavljate, uvek se nešto može reći o vama. U tri članka ću dati prevod analize različitih avatara za Facebook, koja je izazvala i dalje izaziva dosta polemike, a pojavila se na ovoj adresi.

Likovi iz kulture
kultura
Kakva je ovo fotografija?
Likovi na fotografijama u vašem profilu mogu biti u mnogim oblicima: slike imaginarnog lika, fotografija koncerta, poster filma, korica knjige, realna estradna zvezda (muzičar ili pevač), ili prosto znamenitost. Uglavnom, ta slika nije ni u kakvoj vezi sa autorom profila.
Šta ona govori o vama: vi ste nesamostalna ličnost. Potpuno ocenjujete sebe i druge prema mogućnostima neke razonode: uz televizor, muziku, knjigu ili na bilo koji drugi način. Puni ste beskorisnih znanja o vašim idolima. U krajnjoj liniji vi ste vlasnik dve majice sa glupim frazama na njima.

Umetnički prikaz
umetnost
Kakva je ovo fotografija?
To su fotografije sa pretenzijama na umetnost, ali ne beš uspešne. Mogu biti sa autorom, kao i bez njega. Često se pribegava crno-beloj fotografiji.
Šta ona govori o vama: vi želite da kažete drugima da ste vi akter, pisac, fotograf ili slikar, mada ste u stvarnosti službenik, bloger, barmen.

Fotografija sa žurke
žurka
Kakva je ovo fotografija?
Autori su na njima obično u društvu sa nekim, na žurci. Ljudi na snimku mogu držati ili piti napitke, pušiti, ponašati se i izgledati prijateljski, glupirati se, igrati ili slati poljupce.
Šta ona govori o vama: vi ste mladi i glupi i bili ste otpušteni sa posla zbog gluposti, možda baš zbog postavljanja slika na Facebook, koje se nisu dopale vašem šefu. Podložni ste uticaju i nagovoru od strane vršnjaka. Pomalo se stidite te fotografije i maštate da je zamenite svadbenom, a zatim fotografijom svoje dece.
.
Pogledajte:
Šta o vama može da ispriča vaša fotografija na Facebook (1)
Šta o vama može da ispriča vaša fotografija na Facebook (2)
.

1 коментара :

スベトラナ је рекао...

Odlicni tekstovi. Svaka cast na izboru teme. Pozdrav.

Постави коментар