понедељак, 9. мај 2011.

SugarSync: oblačno čuvanje i sinhronizacija

U Internetu veoma brzo evoluiraju servisi za čuvanje i deljenje datoteka. Na prva mesta su isplivali oblačni servisi, jer daju dostup dokumentima preko bilo kog aparata, iz bilo koje tačke planete, a pri tome, datoteke su sigurnije nego da ih nosite na disku ili flešu.

Pisala sam o najpopularnijem takvom servisu: Dropbox.
.
SugarSync ima neke šire mogućnosti od DropBox:
- sinhronizuje sve direktorijume
- ima široke mogućnosti podešavanja
- ima online i offline menadžer datoteka
.
SugarSync – datotekama možete pristupiti sa bilo kog aparata koji možete priključiti na Internet. Za to postoji zgodan program-klijent, a njegove verzije postoje za Windows, Mac, Android, iPhone, Symbian. Broj sinhronizovanih aparata nije ograničen.
. 
Ako koristite besplatni nalog, dobijate 5 Gb prostora za čuvanje datoteka, a možete prostor uvećati preko referalnog programa. Svaki novi korisnik, koji dođe preko vašag referalnog linka, povećaće i sebi i vama prostor za po 500 Мb. Moj referalni link:
https://www.sugarsync.com/referral?rf=xa3ixryb8z3z
.
Prvo treba da se registrujete, a onda da preuzmete i instalirate program. U toku instalacije, pokrenuće se čarobnjak za podešavanje programa, gde vi treba da izaberete ime vašeg računara i naznačite sinhronizovane direktorijume.
.
Za razliku od Dropbox, ovde to može biti specijalni direktorijum Sugar Sync (Magic Briefcase) ili bilo koji drugi direktorijum u vašem računaru.
Aktiviranjem svog naloga u SugarSync, vi zapravo dobijate svoj SugarSync sajt, koji ima adresu: http://yoursubdomain.sugarsync.com
.
U toku instalacije, predložiće vam da preuzmete SugarSync File Manager koji je neophodan za upravljanje direktorijumima. Preuzmite ga. Kad ga preuzmete, pokrenite ga, jer će vam bez njega mnoge funkcije servisa biti nedostupne. Pomoću njega možete dodavati ili udaljavati datoteke, slati preko e-mail, dobijati direktne linkove na datoteke…
Takođe, u meni koji pozivate desnim klikom, dodaju se nove komande, pomoću kojih možete ostvariti pristup funkcijama SugarSync.
.
SugarSync čuva pet verzija promene datoteka, do kojih uvek imate pristup.
.
Ako već koristite Dropbox, ovo je pogodna dopuna za sinhronizaciju raznih direktorijuma na vašim računarima i dostup datotekama u drugim nalozima, bez lokalne sinhronizacije, što je u Dropbox nemoguće.
.
SugarSync (referalni link + 500MB)
.

0 коментара :

Постави коментар