петак, 17. септембар 2010.

Размена датотека - Dropbox

Dropbox
Да ли имате потребу да пошаљете неке датотеке или да их поставите на Интернет како би их преузели Ваши познаници? Које сервисе за то користите? (најчешће чујем да се користе Depositfiles, Rapidshare,...)
Проблем са њима је што ће Вам бесплатно држати датотеку само 30 дана (а да је тамо поставите, захтева Ваше време, које не желите стално да губите.....). Зато вам предлажем Dropbox - одличан сервис за чување и размену датотека.

Кликните на ову везу: https://www.dropbox.com/referrals/NTU2NzAxMjk5, региструјте се и добићете 5Гб места он-лајн! Можете да га повећате до 50Гб!!!

Аутоматски ће почети преузимање малог програма од 13 Мб. Тај програм ће на Вашем рачунару направити директоријум (фасциклу) My DropboxУ том директоријуму налазе се поддиректоријуми Public и Photos.

Све што будете ставили (превукли, копирали) у директоријум Public или Photos, који се налазе у директоријуму Dropbox, аутоматски ће се учитати на Интернет!

1.На пример:
Желите да поставите слике и да их преузму ваши пријатељи. Да не би сваком ко затражи те слике изнова додавали датотеку у писмо (атачмент), просто му пошаљите линк преко кога ће преузети слике: слике ставите појединачно или спаковане у архиву (zip, rar,...) у директоријум Photos (или Public). Затим кликните десним мишем на датотеку коју сте поставили и у падајућем менију изаберите трећи пункт: Copy Public Link (видите на слици испод) и залепите га у своје писмо (paste).


размена датотека


Кад убаците датотеку у директоријум Public треба мало времена да се она учита. Сачекајте да се плаве стрелице на левом доњем углу датотеке претворе у зелене и учитавање је готово. Можете узети линк.

Обратите пажњу! Уопште нисам ишла ни на какав сајт за размену датотека типа Depositfile, Rapidshare,... – просто сам ставила датотеку у директоријум на свом компјутеру и добила линк! СЈАЈНО!

Ево неких примера корисности:
1. Све важне датотеке су ми сад заштићене од губљења – оне се аутоматски синхронизују међу рачунарима! 

2. Могућност да се направе дељени директоријуми - прекрасна  је могућност за тимски рад. Кад треба да пошаљем неку датотеку, сместим је у дељени директоријум и датотека се појављује на рачунару свих корисника који имају такав директоријум (фасциклу)!

Пошто сте се регистровали преко горњих линкова и сад имате простор на DropBox, aко хоћете да повећате простор, пријавите се на сајт https://www.dropbox.com и уђите на картицу на коју показује црвена стрелица:


рефер


У новом прозору кликните на: Invite some friends to join Dropbox
Видећете нови прозор у коме ћете видети аш рефер. линк сличан мом: https://www.dropbox.com/referrals/NTU2NzAxMjk5


линк


Њега пошаљите својим пријатељима и партнерима! За бесплатну регистрацију новог корисника и ви и нови добићете допунски 250 Мб места!

Још програма на ову тему можете видети у чланцима Облачно чување и синхронизацијаЧување и дељење датотека, Google Диск,...
.

2 коментара :

Иван Старчевић је рекао...

Одличан програм и одлично објашњење, свака част! Хвала.

Snelle је рекао...

Uspešno korišćenje:)

Постави коментар