субота, 17. септембар 2011.

Lightbox u Blogger-u

lightbox
Google je dodao modalni prozor (Lightbox) za slike u blogovima Blogger (blogspot). Taj efekat postoji u fotoalbumima mreže Google+.
.
Efekat se ispoljava ovako:
pri kliku na bilo koju sliku u blogu, slika ostaje vidljiva, sve ostalo se maskira poluprovidnim zatamnjenjem, a pri dnu prozora se u nizu vide sve slike iz tog članka (pri tome, nije važno da li se koristi Picasa ili ne).
.
lightbox-slika
.
Izuzetak je situacija kada slika predstavlja vezu na drugu stranicu.
.
Iako Google još nije završio testiranje ove funkcije i ne zna se kako će do kraja sve to izgledati, već su usledile reakcije: jedni su pozdravili novinu i tvrde da im baš to treba i da je lepo što ne moraju ništa da dodaju u kod, a drugi nisu baš oduševljeni.
.
Za one, koji ne žele ovu mogućnost u svom blogu, videla sam rešenje u jednom blogu na engleskom, a Bobana nije mrzelo da za vas to prevede i sve lepo i jasno napiše u Blog trikovi i na srpskom.
.

3 коментара :

Blog trikovi је рекао...

Eee jutros napisah isti članak. Ne baš isti ali isti link do rešenja isti gadžet, sve...

Htedoh da vidim šta ima novo kod vas i naletim na ovaj članak.

Ako smeta recite pa ću ga ukloniti, a ako ne, onda ću nakon što pronađem drugačije rešenje prepraviti. Psotaviću i link do ovog članka.

Pozdrav.

Snelle је рекао...

Nemoj da ga uklanjaš. Neki ljudi će videti ovde, neki kod tebe i tako će videti veći broj čitalaca:)

Blog trikovi је рекао...

Ok, ali situacija je krajnje neugodna :) Source koda se jedino razlikuje. Dosao sam ovde da vidim nesto u vezi auto objave posta na g+ i vidim ovaj clanak.. nisam mogao da verujem... Moracu u buduce malo cesce da posecujem stranice koje se bave slicnim temama... hvala... pozdrav...

Постави коментар