петак, 18. новембар 2011.

Teme: 10 lepih tema za Blogger

tema
Teme za Blogger su ovih dana bile u mom fokusu. Pretražujući ih, videla sam mnogo interesantnih. Posebno su mi privukle pažnju teme sa sajta TheBlogTemplates.
Pored svake teme postoji dugme Live Demo, preko koga možete videti kako ta tema izgleda uživo na blogu, a do njega je i dugme Download, preko koga možete preuzeti temu.

floral
Floral Concept 

Osvežavajući plavo zeleni šablon, koji nije pretrpan ničim suvišnim. Ima tri kolone fiksne širine, bočne kolone su desno.


water-color
Water Color

Simpatična tema, smeštena na jedan list papira. Ima dve kolone i pretragu bloga na vrhu desne kolone. Kolone su različite boje, što daje bolji pregled i lakše snalaženje u blogu.


iWork
iWork

Vrlo koncizna i jasna tema, skoro da podseća na sređen radni sto. Ima dve kolone, a navigacija po blogu se ostvaruje iz desne kolone.


Green Scrapbook
Green Scrapbook

Prirodne, tople nijanse, čine ovu temu veoma prijatnom. Ima tri kolone, a u gornjem delu su dve bočne kolone objedinjene u jednu, što temi daje određenu fleksibilnost.


Coffe Desk
Coffee Desk

Tema imitira sto sa kafom. Ima tri kolone, koje su smeštene na stranice dnevnika i daju mogućnost veoma dobre orijentacije u blogu.

Blak Magik
Black Magik

Odlična, elegantna, braon tema, sa dve kolone i trakama sa komandama na vrhu.


Outdoorsy
Outdoorsy

Jednostavna tema, kojoj pastelne boje i priroda daju posebnu privlačnost. Ima dve kolone: sa leve strane je glavna, a sa desne strane bočna kolona za navigaciju po blogu.


Notepad Chaos
Notepad Chaos

Upečatljiva tema, u kojoj postoje dve kolone, smeštene u blok, a u pozadini je živopisan cvetni aranžman. Linija za pretragu je na samom vrhu, iznad bloka i cveća.


Illacrimo
Illacrimo

Veoma interesantna „plava“ tema. Ima tri kolone: glavnu sa leve strane, a sa desne strane su bočne kolone u dve boje, što daje dodatnu lakoću u navigaciji po blogu i bolji pregled vidžeta.


Green Light
Green Light

Ovo je zaista lepa tema, jedino što ne obiluje dodatnim elementima (dugmadima društvenih mreža i sl.). Šablon ima dve kolone, a na vrhu se nalazi još i traka za navigaciju.


Glavna vrednost ovih tema je dizajn. One nisu previše složene i funkcionalne, ali zato izgledaju prelepo. Svaka od nih ima svoju usmerenost i već sama po sebi može govoriti o sadržaju bloga, a po potrebi, svaka se može i doraditi. 
.

5 коментара :

radmila jankovic је рекао...

Kako ubaciti temu u blog, skinula sam zip i sad??kako instalirati

radmila jankovic је рекао...

Zaboravih da pitam dali ću nešto izgubiti na blogu ako instaliram novu temu ...hvala puno..?'

Snelle је рекао...

Odeš u Šablon-Izmeni HTML. Selektuješ stari kod, kopiraš ga, sačuvaš kao txt datoteku i onda ukloniš. Otvoriš datoteku novog šablona, iskopiraš ga i zalepiš tamo gde je bio prethodni.

Kako sačuvati podešavanja, pisala sam u članku: http://blogsnelle.blogspot.com/2011/09/sacuvaj-podesavanja-u-blogger-u.html#axzz1gixFJD3n

Bakina kuhinja је рекао...

Hvala Vam lepo, srce ste, probaću...pa se čujemo

Unknown је рекао...

Najbolje je napraviti rezervnu kopiju , pa zatim raspakovati zip fasciklu i onda dodati iz brpswer novu temu i to je sve

Постави коментар