четвртак, 15. децембар 2011.

Teme: šabloni za Blogger

teme
Blogger (blogspot) je najstabilnija platforma za blog. Platforma je Google-ova, povezana sa ostalim Google serivisima, što doprinosi njenoj popularnosti. Ima ogroman broj šablona – za sve prilike u životu: prodavnice, časopise, fotografije, igre, školu, reklame, noćne klubove, cvećare, galerije, sport, putovanja, biznis,..., sa bočnim kolonama sa leve/desne strane, sa jednom, dve, tri, četiri kolone,...
.
Šablon u Blogger-u je veoma lako menjati, dograđivati i prilagođavati prema svojim potrebama. Mogu ga menjati znalci, ali isto tako i korisnici koji nemaju programerskog znanja. Za mnoge izmene je postupak veoma pojednostavljen, što daje mogućnost velikom broju ljudi da uživaju u čarima blogovanja i sami uređuju svoje blogove, bilo da su oni profesionalne ili lične tematike.
.
Kao i za sve druge platforme, i za Blogger se mogu kupiti domeni po želji i imati blog sa npr. domenom .rs, a pri tom, uređivati blog u jednostavnom uređivaču Blogger-a.
.
Svima, koji se još razmišljaju, preporučujem da pokušaju, zaista nije teško, samo treba početi. Počnite na besplatnom domenu .blogspot, a kasnije, po potrebi, blog lako možete preneti na željeni domen.
.
U samom uređivaču Blogger-a već ima dosta tema, a evo još nekih mesta, gde se mogu naći lepi šabloni za Blogger:

btemplates
Tu je ogromna kolekcija šablona, od kojih su mnogi unikatni. Razvrstani su po kategorijama, bojama, broju kolona. O jednoj vrsti tema-vizitki sa tog sajta, pisala sam u članku: Teme: Sajt-vizitka u Blogspot

blog-templates
O tim šablonima sam već pisala u članku: 10 lepih tema za Blogger

blogger tricks
Sajt sadrži puno šablona, koji su klasifikovani po broju kolona, boji i kategorijama. Tu se nalazi i šablon za internet prodavnicu, o kome sam pisala u članku: Vaša besplatna Internet-prodavnica na Blogger

eblog-templates
Veliki broj šablona, i veliki broj besplatnih šablona. Nisu razvrstani po kategorijama, već po stranicama.

btemplate
Puno štablona, razvrstanih po kategorijama i stranicama, a na dnu strane je izbornik i za klasifikaciju po bojama i broju kolona.

btemplate
Veliki broj ruskih šablona. Šabloni su najrazličitiji – od jednostavnih do složenih i sa velikim brojem mogućnosti.

deluxe-templates
Interesantne, živopisne teme, u kojima često izrazito dominira jedna boja.

blogger-buster
125 najlepših šablona (tema), po izboru blogera ovog bloga.

blogger šablon

Interesantan prikaz najrazličitijih tema.
.
U članku Artisteer – automatizovani veb-dizajn, pisala sam o serivisu Artisteer, pomoću koga možete sami napraviti svoju temu. Ako se odlučite da je napravite, možete je poslati na neki od navedenih sajtova, i tako omogućiti i drugim ljudima da uživaju u vašoj kreaciji.
.

1 коментара :

Jaka šifra је рекао...

Odlicni sajtovi, za neke nisam znao....mada sam odustao od tema za blogger jer dosta usporavaju blog

Постави коментар