понедељак, 21. мај 2012.

Optimizacija: Izmene u uređivaču Blogger-a


blogger

Google je rešio da svoju blog platformu ponovo učini najpopularnijom za blogovanje. Blogger je promenio svoju tablu, a sad polako ispravlja nedostatke, i uz to što se već dokazao kao najstabilnija platforma, sada postaje i platforma sa izvanrednim mogućnostima.

U uređivaču Blogger-a su se pojavile neke korisne funkcije, koje uređivanje postova čine još jednostavnijim.

Podešavanje veza


svojstva

Veze se sada mogu podesiti u uređivaču i bez prelaska na karticu „HTML“. Omogućeno je dodavanje: target="_blank" i rel="nofollow". Kad u uređivaču postova kliknete na hipervezu, pojaviće se linija, u kojoj su moguće opcije. Kliknite na opciju "Promeni". Atributi će biti dodati  automatski, ako štiklirate odgovarajuće opcije:


Slike

I atributi za slike se mogu dodavati bez prelaska u „HTML“. Dovoljno je da kliknete na sliku, koju ste u uređivaču ubacili u post i izaberete opciju „Svojstva“:


U malom dijalog-prozoru treba samo da upišete tekst. Tako će se vaše slike naći u pretrazi i vi ćete, zahvaljujući njima, imati dodatnu posetu:


Naslovi i podnaslovi

Takođe, više nema potrebe da tagove zaglavlja dodajete u „HTML“ kodu. Funkcija za dodavanje tagova naslova i podnaslova se pojavila u traci sa alatkama:


.

3 коментара :

Snežana Vojinović је рекао...

Snelle, šta se dešava kada ni slike ni video više ne mogu da postavim na blog.
Sve sam pokušala što piše na Blooger Help-u i NEĆE :-(

Snelle је рекао...

Ne znam da ti kažem. Nisam imala takav problem.

IT Blog zanimljivosti је рекао...

Kako misliš da ne može? Da nisi prekoračila onaj kapacitet od 5GB (nisam siguran koliko tačno)? Napravi drugu mejl adresu pa na tu adresesu stavi za admina, onda pokušaj sa tog drugog profila da postaviš video ili sliku.

Постави коментар