недеља, 20. јануар 2013.

Dodaci za Chrome: MaskMe – maskirajte svoj e-mail


MaskMe
MaskMe je veoma koristan dodatak za Chrome, u situaciji kada morate da se registrujete na nekim servisima, a ne želite kasnije da od njih dobijate gomilu reklamnih i informacionih pisama. 

Takve situacije su česte. Npr., videli ste neki interesantan servis i želite da ga isprobate. Posle isprobavanja, zaključite da vam se ne dopada ili da nije tako dobar, kao što ste mislili, ali da bi ga isprobali, morali ste se registrovati. Na dalje, bez obzira što vi ne koristite servis, dobijaćete informacije o novim verzijama, kao i saopštenja o različitim popustima povodom praznika.
Da ne bi dospevali u takve situacije, tu je dodatak MaskMe.

maskiraj e-mail

Posle instaliranja, u Chrome će se pojaviti ikonica dodatka. Kad kliknete na nju, otvoriće se stranica, preko koje treba da napravite svoj nalog. Posle toga, odgledajte film o radu servisa. 

Ubuduće, pri registraciji u nekom servisu, dovoljno je da kliknete na u polje za unos e-mail adrese i MaskMe će predložiti da iskoristite jednu od specijalno generisanih adresa. U trećem koraku, servis će vam predložiti da se registrujete u nekom od navedenih servisa i da odmah isprobate njegov rad:

MaskMe+e-mail

Pisma, koja budete kasnije dobijali iz tog servisa, biće slata na e-mail u MaskMe i preusmeravana na vaš osnovi e-mail. Ako ne budete želeli da primate poruke od tog servisa, možete otići u svoj nalog na MaskMe i isključiti prepisku ili potpuno ukloniti adresu.

Takođe, dodatak MaskMe može da generiše i veoma složene lozinke i da ih pamti u svojoj memoriji.
.

0 коментара :

Постави коментар