петак, 1. март 2013.

Pregled datoteka u Google servisima


google+
U Google servisima se pojavila nova funkcija pregledanja datoteka. Sada datoteke iz Google Disk ili Veb albuma Picasa možete pregledati u pregledaču iz Google+.

Kad je u pitanju Google Disk, osim foto i video, možete pregledati dokumenta, tablice, prezentacije, obrasce, datoteke Microsoft Office, PDF,...


google pregled

Kad na dokument u Google Disk kliknete levi klik, dokument će se otvoriti. Da biste koristili novu funkciju pregleda, potrebno je da na dokument kliknete desni klik i u iskačućem izborniku izaberete opciju Prikaži:

google disk

Pri pregledu datoteka, omogućen je lagan prelaz na prikaz susednih datoteka i to se ostvaruje jednostavnim pritiskom na strelice s desne i leve strane od okna pregleda. To je odličan način za brz pregled datoteka, pogotovu niza fotografija. 

picasa

Takođe, za kretanje se mogu koristiti i strelice na tastaturi (levo-desno: prelaz među datotekama; gore-dole: prelistavanje dokumenta). Pri pregledanju je još moguće označiti neki tekst, promeniti uvećanje, vršiti pretragu (Ctrl+F), štampati dokument i deliti ga s drugim korisnicima. Nova funkcija je još u fazi dorade, ali je korisnici već mogu uspešno koristiti.
.

0 коментара :

Постави коментар