среда, 10. април 2013.

Blogger – novi uređivač šablona


blogger
Blogger je unapredio svoj uređivač šablona i dodao mu neke značajne novine. Izmene su detaljno opisane u blogu Blogger Buzz: Improvements to the Blogger template HTML editor.

Pojavilo se više novina, od kojih su najuočljivije podsvetljavanje koda, numerisanje redova i uvećanje prozora za uređivanje.

blogger-uređivač šablona

Takođe, pojavila su se nova dugmad. Jedno od njih omogućuje prelazak na željeni vidžet/gadžet:

blogger-šablon

Više nema opcije „Proširi šablone vidžeta“, a umesto toga su se pojavile dinamičke strelice s leve strane, pomoću kojih se šire šabloni vidžeta:

blogger - šabloni vidžeta

Postoje još dve značajne novine. Jedna je predpregled u samom uređivaču, preko dugmeta „Pregledaj šablon“ što je veoma udobno.

Drugo je oblikovanje šablona. Sada, pri intervencijama u šablonu, možete ostaviti prazne redove, razmake,... a zatim, kliknuti na dugme „Oblikuj šablon“ i Blogger će sam dovesti šablon u normalno stanje.
.

2 коментара :

Blog trikovi је рекао...

Setili su se :) Odlichan chlanak, zapravo sam se iznenadio kada sam ga prochitao poshto nisam par dana nishta pisao niti cimao oko shablona... Tako jednostano nisam ni znao da su dodali te opcije... Pozdrav.

Snelle је рекао...

Oni su se setili, ali mi smo sad u malom problemu. U poslednja dva dana mi se javilo petoro ljudi, koji se ne snalaze i ne mogu da pronađu kako da prošire šablon odgovarajućeg vidžeta, da bi dodali neki kod (takvih kodova u raznim člancima u blogu imam priličan broj).

Постави коментар