четвртак, 25. април 2013.

Feedly у стилу Google Reader


rss

Највећи број корисника Google Reader је прешао на сервис Feedly и одмах су почели да га прилагођавају, тежећи постизању једноставности, на коју су навикли у Google Reader. Појавило се неколико одличних додатака и скрипти:


Додатак Feedly Reader

Ово је додатак за Chrome, помоћу кога ће ваш Feedly личити на Google Reader. Потребно је да инсталирате обa: и додатак Feedly и Feedly Reader. Затим, поново покрените страницу и ваш Feedly ће добити познати изглед:

feedly

Скрипт Readly

У каталогу UserScripts.org се појавио удобан скрипт Readly, који оптимизује сучеље RSS-агрегатора Feedly за брзо читање великог броја довода.

readly

Скрипт растеже редове по целој ширини екрана и смањује размаке, тако да се максимално искористи простор. Такође, Readly означава категорије с непрочитаним текстовима, умањује велика слова у насловима категорија, означава прочитане вести сивом позадином, приказује фавиконе за сајтове, омогућује коришћење пречице Shift+A да се сви доводи означе прочитаним,...

За рад скрипта је потребно у Feedly изабрати тему Modern Gray и Titles.

Бившим корисницима Google Reader  вероватно још недостаје и додатак у стилу Super Google Reader, који омогућује промену начина прегледања, тј. омогућује да се чланак прочита цео и кад се преко RSS даје само његов скраћени приказ, и надајмо се да ће се и он ускоро појавити.
.

1 коментара :

Александар Јовановић је рекао...

Добар је Фидли.
Ако га користите пар пута дневно,јер му је време аутоматског обнављања извора исто као и гуглетином почившем сервису,мислим да је то три сата.
Е,али постоји Фајерфокс и Бамбу,подешавање обнављања како вам воља.
То ако сте зависник од озбиљног прегледача,вести и агрегатора вести тј. читача.
И Оперин РСС читач обнавња вести споровозно,али је у прегледу страница читкији и бржи.

Постави коментар