понедељак, 25. новембар 2013.

GeoGebra - тајне математике и физике

GeoGebra је један од најбољих програма за учење математике (физике). GeoGebra се може користити на свим нивоима: од основне школе до факултета, тј. успешно је користе учитељи, наставници, професори, ученици,... Програм постоји на српском језику.

Преко сајта ОКО, од 1. децембра 2013.г. организује се онлајн четворонедељни курс за програм GeoGebra. Да би се курс овако важног и корисног програма учинио приступачним људима у целој нашој земљи, он иде преко мреже и његова цена је минимална - само 1.200 динара.


Курс је припремио математичар, професор Михајло Гајић, уз помоћ чланова Тима Перце са сајта ОКО. За предаваче из Републике Српске и са Косова и Метохије обезбедили су неколико бесплатних места, за оне који се први јаве.

Познато је да се много брже и боље учи, ако је настава очигледна. GeoGebra је програм за динамичку математику, па сви појмови из математике, помоћу овог програма лако могу да "оживе" и процес учења учине много лакшим и интересантнијим.


Имала сам ексклузивну прилику да прегледам овај курс. Могу рећи да сам одушевљена начином приступа, објашњењима и квалитетом курса. Михајло Гајић је спојио свој дуги педагошки рад са посебним занимањем за програм GeoGebra и настао је несвакидашње јасан и интересантан курс.


Драго ми је што се нешто тако квалитетно појављује у нашој мрежи и сигурна сам да ће предавачи, пре свега математичари, физичари и учитељи умети да искористе ову несвакидашњу шансу и са минимумом средстава, напора и времена савладају овај, изванредни програм. Пријава за курс се одвија преко сајта ОКО.
.

0 коментара :

Постави коментар