недеља, 22. децембар 2013.

Google Tips

Google Tips
Google Tips je sajt, na kome se korisnici mogu upoznati sa korišćenjem Google proizvoda.

Google Tips ima za cilj da ukratko informiše o Google servisima i načinu njihovog korišćenja. Sajt je interesantno zamišljen i može da posluži kao dobar primer veb prezentacije.

Glavni objekti na sajtu su kartice, a svaka od njih sadrži kratku belešku sa uputstvom o načinu korišćenja nekog od Google proizvoda. Osim što imaju informativni karakter, kartice i slajdovi se “ponašaju” interesantno i zabavljaju korisnika.

google tips kartice

Kad kliknete na neku od kartica, preći ćete na stranicu sa slajdovima, koji prikazuju korišćenje izabranog servisa. Uputstva nisu detaljna i mnogi korisnici znaju mnogo više nego što je u njima dato. Ipak, prednost ovog sajta je  što su uputstva za Google servise skupljena na jednom mestu i ako vam zatreba neki od servisa koji trenutno ne koristite, znate gde ćete naći kratko početno uputstvo.

Na sajtu Google Tips, korisniku se nudi aktivno učešće u projektu, putem nekoliko aktivnosti. Tu su nezaobilazna „društvena“ dugmad za deljenje, a takođe, korisnik može ostaviti belešku o svojim impresijama, kao i svoj predlog programerima za unapređenje kartica.
.

0 коментара :

Постави коментар