уторак, 16. септембар 2014.

Аутоматско учитавање у прегледачу IE

Internet Explorer
Windows је најкоришћенији оперативни систем у нашој земљи. Заједно са инсталирањем оперативног система Windows, инсталира се и њихов програм - прегледач Интернета, који се зове Internet Explorer (IE). Његово подешавање се може обавити из самог система.

Свако, ко користи Интернет, сваки дан прегледа неколико омиљених сајтова. Да бисмо им лакше и брже приступили, обично их додајемо у прегледач Интернета као обележиваче. После тога, довољно је само кликнути на обележивач и жељени сајт ће се учитати. Још ефикаснији начин је да се омиљени сајтови аутоматски учитавају и отварају у засебним картицама, при покретању прегледача. Тада нам остаје само да прелазимо са једне на другу картицу и тако брже прегледамо омиљене сајтове.

Аутоматско учитавање омиљених сајтова, подешава се једноставно. Да бисте то подесили за прегледач IE, потребно је да у изборнику екранског дугмета Старт, изаберете опцију Контролна табла:

Контролна табла

(Пребацивање Windows-а на српски језик можете погледати у чланку ОС и програми на српском.)

На Kонтролној табли изаберите опцију Центар за мрежу и дељење:


Центар за мрежу и дељење

У следећем прозору изаберите Интернет опције:


Интернет опције

У новом прозору, на картици Општи подаци, унесите у поље Матична страница, адресе сајтова, који треба да се отварају, при отварању прегледача IE. Свака адреса треба да буде уписана у новом реду. Затим, на дну прозора, кликните на дугме „Примени“ (1), па на дугме „У реду“ (2):


Матична страница - интернет адресе

На тај начин, при покретању прегледача IE, аутоматски ће се отворити сви омиљени сајтови, и сваки у засебној картици:


отварање у засебним картицама

.

2 коментара :

Смиља је рекао...

Хвала ти велико за паметне, садржајне и актуелне лекције. Мада нисам потпуни лаик за рачунаре, из твојих чланака увек извучем пуно корисних знања. Одушевљена сам твојом способношћу да стално налазиш и разматраш теме, које ми омогућују "попуњавање рупа", када је у питању рад на рачунарима. Такође, твој поступни начин приказа и јасноћа излагања, омогућују ми лако усвајање нових знања. Желим ти велики успех у свим даљим плановима и пројектима!

Snelle је рекао...

Хвала мнооого :)

Постави коментар