понедељак, 25. мај 2015.

Pobednici "Sabantuy" ekspedicije u Beogradu

sabantuy ekspedicija

U subotu, 23.maja 2015.g., u Beogradu su izabrana dva pobednička projekta u okviru ekspedicije "Sabantuy", koji će provesti mesec dana u biznis inkubatoru Naberežnije Čelni u Rusiji, a zatim izložiti svoju ideju pred 30 investitora. To su: BalkanViator i Tender5.

Tender5: Neka se majstori nadmeću za vas

Tender5 servis poseduje i razvija bazu kvalitetnih majstora i izvođača za razne poslove (majstori se sami prijavljuju u njihovu bazu). Servis spaja klijente i izvođače radova po sistemu nadmetanja (tendera). Najviše su zastupljene majstorske usluge u domaćinstvu (od grubih građevinskih radova do čišćenja i pranja objekata).

Kada vam zatreba majstor, jednostavno popunite obrazac "zahtev za uslugu" na sajtu servisa. Servis Tender5 će vas besplatno povezati sa izvodjačem(-ima) radova. Tender5 servis obaveštava izvođače iz svoje baze o vašem zahtevu, oni ostvaruju direktan kontakt sa vama i dalje sklapaju dogovor direktno sa vama.

Usluge servisa su besplatne za klijente, a izvođači radova plaćaju svaki ostvareni kontakt sa klijentom, po utvrđenom cenovniku.

Tender5 servis se ne uključuje u poslovni odnos između klijenta i izvođača radova, ali zahteva određene norme od izvođača. Prilikom odgovora na klijentov zahtev, izvođači radova su u obavezi da daju besplatnu ponudu za traženu uslugu i da je izvrše kvalitetno i u dogovorenom roku.

Servis nije odgovoran ako izvođač ne ispoštuje na pravi način dogovoreni posao, ali, ako klijent prijavi ili servis sam ustanovi nepoštovanje dogovorenog, takav izvođač će biti isključen iz sistema Tender5. Na taj način, servis pravi bazu kvalitetnih izvođača radova.


Vladimir Arnautović - Tender5 pobednik Sabantuy ekspedicije

Vlasnik servisa je Vladimir Arnautović. Posle 18 godina rada u automobilskoj industriji, 2011.g. ostao je bez posla. Kada je shvatio da će teško naći novi posao, odlučio je da krene u stvaranje svog biznisa. Odlučio se za Informacione tehnologije. Upisao je u novembru 2011. godine IT Akademiju u Zemunu i naučio PHP programiranje. Sledeće godine, posle diplomiranja, krenuo je u osmišljavanje internet servisa www.tender5.net. Sredinom 2013. godine završio je pravljenje sajta, a 2-3 meseca kasnije, posao je krenuo svojim tokom.

Iako su ovakvi servisi u "velikom svetu" normalna pojava, ova oblast je potpuno neuređena na čitavoj teritoriji Balkana, što ovom servisu daje lepu mogućnost razvoja.

G-din Vladimir Arnautović zaista može da bude zadovoljan sobom. On je primer pametnog čoveka, koji nije trošio svoje vreme na svakodnevne gluposti i smišljanje izgovora, već je uspeo je da  se izdigne iznad svih problema i da dokaže da je i u Srbiji moguće dobro raditi, kada čovek čvrsto ODLUČI da poradi i na sebi i na svojim idejama. Iskrene čestitke na tome. Srećan im put u biznis inkubator, a nama ostaje da servisu poželimo dalji uspeh i dobijanje željene sume od investitora.

BalkanViator: Detaljno planiranje puta po Balkanu

BalkanViator ("viator" - "putnik" na latinskom) je servis, koji će pružati  informacije o autobuskom redu vožnje, autobuskim kartama, taksi uslugama i deljenju vožnje u jugoistočnoj Evropi i omogućavaće kupovinu karata na mreži, za svaku autobusku liniju u reginu.

pobednik sabantuy ekspedicije - BalkanViator

Prezentaciju servisa, na skupu Sabantuy u Beogradu, uradio je Matija Bilješković, a servis njegova ekipa pravi po uzoru na bečki sistem javnog prevoza, gde je veoma lako moguće planirati putovanje pomoću sajta, koji pruža detaljan plan puta.

Pomoću ovog servisa, planiranje putovanja po jugoistočnoj Evropi će biti isto tako lako i jednostavno kao i u ostalim delovima Evrope i Balkan u tom smislu neće više biti najzaostaliji region. Oni će nam omogućiti lako planiranje putovanja prelepim Balkanom, kao i mogućnost da zaista iskoristimo jednu od blagodati savremene civilizacije.

Sve čestitke Matiji i njegovoj ekipi na pobedi, srećan put u biznis inkubator u gradu Naberežnije Čelni i uspeh u predstavljanju svog projekta investitorima.

Na kraju, hvala Igoru Mocnom i njegovoj kompaniji za organizaciju ovakvog događaja u našoj zemlji i pružanje još jedne lepe mogućnosti našim startup projektima.

.

0 коментара :

Постави коментар