уторак, 30. јун 2015.

Ovih dana, priča se o...

letnje priče po svetu

Letnje vreme je vezano za odmore, pa se stiče utisak da je to neko zatišje u poslu. Za mnoge nije tako, ali se možemo praviti da jeste i baviti se nekim zabavnijim temama. 



Divno i talentovano!
Oleg Bondarčuk, ukrajinski režiser, učestvovao je u američkom šou programu „America's got talent“. Režirao je ples, koji su izveli američki plesači Olga Sokolova i Džejlen Preston. U njegovoj režiji, oni su, svojim plesom, ispričali priču o ljubavi iz vode i svetlosti i izazvali pravu senzaciju i oduševljenje gledalaca i žirija. Bravo!

ples na kiši ukrajinskog režisera


Zabavan ručak!
U restoranu francuske kuhinje „Le Petit Chef“, smislili su originalan način da razonode goste, dok čekaju svoju narudžbinu. Pomoću projektora na plafonu, na stolu prikazuju animaciju malog kuvara, koji sprema jelo direktno na tanjiru gostiju. Njegove veštine zabavljaju goste, izmamljuju osmehe i podižu raspoloženje. Kreativna, zanimljiva i interesantna ideja:

animacija malog kuvara u Le Petit Chef


Wundelist i Microsoft
Microsoft je kupio Wundelist. Servis Wundelist je (po mnogima) najbolji menadžer zadataka. Napravio ga je nemački tim programera i većina njegovih funkcija su besplatne. Radi i sinhronizuje se na svim platformama. Programeri i kompanija će ostati u Berlinu, a Wundelist dodatak će ostati dostupan na različitim mobilnim platformama, kao i u veb-verziji. Plus, pojaviće se niz novih funkcija. Na vebu se šuška, da će se, u nekoj od novih verzija Windowsa, Wunderlist pojaviti kao ugrađeni planer zadataka.


Microsoft kupio Wunderlist


Najbolja ideja ovog veka
Objedinili su dom za stara lica i dečiji vrtić – mnogi smatraju da je ovo najbolja ideja u 21. veku. Reč je o ustanovi "Providence Mount St. Vincent" u Sijetlu.

U domu živi oko 400 starih ljudi, a sa njima se 5 dana nedeljno druže deca. Oni su deo programa Međunarodnog centra za obuku. Deca se, zajedno sa bakama i dekama, bave muzikom, plesom, slikanjem, pričaju jedni drugima priče, spremaju zajedno ručak i rade mnogo drugih, zanimljivih stvari. Na taj način, deca dobijaju veliku pažnju odraslih, a stariji ljudi ponovo osećaju da su nekome potrebni i rado dele deci svoja iskustva i ljubav.


objedinjeni starački dom i dečiji vrtić


Ne diraj lava dok spava!
Neki prosto nemaju osećaj mere. Maca ima ogromno strpljenje, ali ga ne treba zloupotrebljavati.


maca i golub


Svadba robota!?
Braća Masamichi i Novmbichi Tosa, sa svojim art-kolektivom Maywa Denki, čuveni su po organizovanju različitih događaja, u kojima redovno učestvuju roboti. Najnoviji događaj, od pre nekoliko dana, bilo je venčanje dva robota! Mladoženja je bio robot Frois - stari model robota, a mlada - robot Roborin, robo kopija japanske pop zvezde Yuki Kashiwagi. Ceremoniju je, naravno, vodio robot po imenu Pepper, koji radi u prodavnicama elektronike Softbank, a svaki od gostiju, da bi prisustvovao ceremoniji, platio je kartu više od 80 dolara.


Svadba robota u Japanu


Neke od trava, koje odbijaju komarce

Matičnjak - raste brzo, sam se širi i ne zahteva posebnu negu. Izgleda lepo i na prozoru i u dvorištu i širi divan miris, koji ima opuštajuće dejstvo. U domaćinstvu se koristi kao začin ili čaj.

Nana - sigurno je svi znaju i više puta su uživali njenoj opojnoj aromi. Gaji se kao i matičnjak.

Lavanda - lepa biljka, sa smirujućim mirisom, ali ga komarci ne vole. Sušena lavanda se koristi kao začinska biljka (uglavnom za kolače), a paketići lavande se koriste za zaštitu stvari od moljaca.

Ruzmarin - začinska biljka, koja odbija komarce i privlači leptire. Ulje ruzmarina služi kao odličan konzervans.


matičnjak-nana-lavanda-ruzmarin-geranijum-kadifa-citronela


Geranijum - lepi cvetići, kojih ima mnogo vrsta, pa se može napraviti privlačna, raznobojna kompozicija, koja ni malo neće biti simpatična komarcima.

Kadifa - simpatična biljka, koja dezinfikuje zemljište oko sebe. Koristi se i kao začinska biljka, a komarcima se ne dopada.

Limunova trava (citronela) - biljka jakog mirisa, koja uspešno odbija komarce. Sušena biljka se koristi kao začin ili kao čaj.


.

0 коментара :

Постави коментар