петак, 27. септембар 2013.

Аутоматске функције Google диска и Dropbox-а

Automator Wappwolf
Облаци су добра и корисна ствар. Помоћу њих можете своје датотеке користити са било ког рачунара и из било ког места. Међу најпознатије и најкоришћеније облаке спадају Google диск и Dropbox и за њих постоји највећи број различитих „помоћника“.


Automator Wappwolf for Google Drive

GDrive Automator je сервис који вам омогућује да програмирате свој Google диск, да многе операције извршава аутоматски. 

Да бисте започели рад, потребно је да ауторизујете веб-програм у свом Google диску, онда да изаберете фасциклу у Google диску, у којој ће се вршити дејство, а затим да задате жељену операцију и њене параметре.

GDrive Automator  може да врши разне операције са текстом, сликама, звуком и др. датотекама. Ево списка само неких команди:

Документи: Convert it to PDF; PDF to TXT; Upload it to Google Docs; Send it to your Kindle; Upload it to Slideshare; Sign PDF; Convert eBook

Слике: Upload it to Facebook; Upload it to Flickr; Upload it to Picasa / Google +; Write text on image; Downscale it; Convert the image; Rotate the image; Photo effect; Stamp a logo on the image; Remove EXIF infos from the image

Све датотеке: Zip it; e-mail it; Rename it; Upload it to Microsoft SkyDrive; Upload it Box; Upload it to Evernote; Upload it to FTP-Server; Encrypt it; Decrypt it

Предложене могућности су веома велике, и ако пуно радите на рачунару, сигурно ће вам затребати. Посебно ћете осетити колико је то велика помоћ, када буде требало да извршите већи број измена и у више датотека. У том случају, аутоматизација процеса ће вам уштедети велику количину времена.

Automator Wappwolf for Dropbox

Wappwolf Dropbox Automator вам омогућује да програмирате свој Dropbox да многе операције извршава аутоматски. 

Исто је као за Google диск: веб-програм контролише фасциклу у Dropbox, коју ви изаберете, и у њој аутоматски обавља радње, које сте му задали, а списак могућих дејстава је још већи, него када је у питању Google диск.

Када будете учитали датотеку у изабрану фасциклу са задатим аутоматским радњама, веб-програм ће аутоматски направити нову фасциклу са називом „Dropbox >> YourFolder >> Processed“, у коју ће стављати обрађене датотеке.
.

0 коментара :

Постави коментар